Το ντοκιμαντέρ “Kailash”, το οποίο κέρδισε βραβείο στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς προβλήθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη με το νέο τίτλο “The Price of Free” και αλλαγές στο τέλος της ιστορίας.
Το δυναμικό ντοκιμαντέρ έχει θέμα τον βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης το 2014, Κάιλας Σατιάρτι, Ινδό συγγραφέα και ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις προσπάθειές του να σώσει παιδιά από τη δουλεία στην Ινδία.
Μέσω της οργάνωσής του με έδρα το Δελχί διέσωσε περισσότερα από 80.000 παιδιά που εργάζονταν στα εργοστάσια της χώρας.
Στη νέα εκδοχή του ντοκιμαντέρ προστέθηκε μία σκηνή, στην οποία ένα από τα παιδιά που πρωταγωνιστούν επανασυνδέεται με την οικογένειά του.
Το ντοκιμαντέρ με τη νέα προσθήκη προβλήθηκε πρόσφατα σε πρώτη προβολή στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) στη Νέα Υόρκη και την παρακολούθησαν, σύμφωνα με το Page Six, η ηθοποιός, Έντι Φάλκο, η τραγουδίστρια όπερας, Ρενί Φλέμινγκ, η τραγουδίστρια, ηθοποιός και συγγραφέας, Τζίαν Γκέρσον και η σχεδιάστρια μόδας, και πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών για την Καινοτομία και την Αλλαγή, Ρέιτσελ Ρόι.
Η ταινία του Ντέρεκ Ντόνιν καταγράφει το ταξίδι και τις προσπάθειες του Κάιλας Σατιάρτι κατά της εμπορίας παιδιών και κατά της παιδικής εργασίας
Η Ρέιτσελ Ρόι, η οποία ήταν συνδιοργανώτρια της προβολής μαζί με το σκηνοθέτη και τον Κάιλας Σατιάρτι τόνισε ότι στόχος της είναι να συνεισφέρει σε μια δημόσια συζήτηση, όχι μόνο για την παιδική εργασία – ένα παγκόσμιο ζήτημα που σήμερα πλήττει περίπου 150 εκατομμύρια παιδιά, συμπεριλαμβανομένων παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής – αλλά για την εφοδιαστική αλυσίδα γενικότερα.
“Νομίζω ότι η στιγμή είναι σωστή για ένα κίνημα γύρω από τον συμπονετικό καταναλωτισμό” εξήγησε.
“Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί από τη σκληρότητα. Θέλουν οικονομικά αγαθά, είδη ένδυσης και άλλα προϊόντα, αλλά αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι το κόστος που συνδέεται με αυτά τα προϊόντα είναι το μαρτύριο κάποιων. Και θέλουν μια διέξοδο” σημείωσε.