«Φως» στα αίτια θανάτου του 32χρονου Ζακ Κωστόπουλου που έπεσε νεκρό στην οδό Γλάστωνος, στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της 21ς Σεπτεμβρίου αναμένεται να ρίξει σήμερα, το πόρισμα των ιατροδικαστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ιατροδικαστές Νίκος Καλόγριας και Σουλτάνα Μαριανού μελετούν τα αποτελέσματα της νεκροτομής, των ιστολογικών εξετάσεων και των ιστολογικών προκειμένου να αποφανθούν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια σε τι οφείλεται ο θάνατός του. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να αποδοθεί σε χρήση ναρκωτικών ουσιών καθώς ο 33χρονος ήταν «καθαρός» και έτσι δημιουργήθηκαν πολλά ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου και αν αυτός οφείλεται στα χτυπήματα που δέχτηκε σε συνδυασμό με την πίεση και το σοκ από το συμβάν στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιατροδικαστές δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτό που αναφέρει η ιστολογική εξέταση ότι εντοπίστηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου. ‘Ενα βασικό σύμπτωμα πριν το έμφραγμα. Και πάλι όμως δεν μπορεί να φωτιστεί από τι προκλήθηκαν αυτές οι αλλοιώσεις. Αν δηλαδή ήταν από τα χτυπήματα, το σοκ και την πίεση ή κάποιο πρόβλημα υγείας.
Αν ολοκληρωθεί όπως όλα δείχνουν σήμερα το πόρισμα, αυτό θα γίνει στις 3 το μεσημέρι. Οι ιατροδικαστές θα παραδώσουν το υλικό στην οικογένεια και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών που χειρίζεται την υπόθεση και στη συνέχεια από εκεί ο φάκελος που τυπικά κλείνει από την Αστυνομία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή.
Πλέον, όλα θα κριθούν στο δικαστήριο καθώς μιλάμε για μια υπόθεση που έχει πολλά σκοτεινά σημεία.
Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο 33χρονος βρισκόταν σε αμόκ όπως λένε οι δύο συλληφθέντες ( ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ο δεύτερος ιδιοκτήτης διπλανού καταστήματος), κρατούσε μαχαίρι καθώς βρέθηκε DNA αλλά όχι αποτυπώματα του και εν τέλει αν μπήκε στο κατάστημα της οδού Γλάδστωνος για να το ληστέψει ή να προφυλαχθεί.
Φυσικά, είναι δύσκολο να συνεκτιμηθεί κατά πόσο επηρέασε τα αίτια του θανάτου του, το γεγονός ότι δέχτηκε άγρια χτυπήματα στο κεφάλι, αφού ναι μεν όπως απεφάνθησαν αρχικά οι ιατροδικαστές δεν ήταν θανατηφόρα, όμως αυτές οι ακραίες συνθήκες προφανώς συνέβαλαν στο να εκτιναχθεί στο «κόκκινο» το στρες και η πίεση.