Ο μεσίτης που κατηγορείται για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου μίλησε χθες στο STAR για το πόρισμα των ιατροδικαστών που άλλαξαν τα δεδομένα της υπόθεσης.

«Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν υπό την επήρεια ουσιών άρα είχε επίγνωση των όσων έκανε», λέει ο μεσίτης και προσθέτει: «Εκείνη την ώρα εμείς καταλάβαμε ότι υπάρχει ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει μπει σε ένα κοσμηματοπωλείο για να ληστέψει και μόλις βρέθηκε παγιδευμένος τον έπιασε αμόκ. Στην προσπάθεια του αυτή διέλυσε το κοσμηματοπωλείο, πήρε ένα μαχαίρι και ξεκίνησε να βγει έξω. Επιμένω για το μαχαίρι γιατί εγώ τον αφόπλισα».

«Με την ιατροδικαστική έκθεση αποδείχθηκε ότι τα έξι χτυπήματα –που περιγράφονται ως ανθρώπινα χτυπήματα αφορούν μόνο εκδορές» λέει ο συνήγορος του μεσίτη, Ορφέας Φίλος.

«Η συλλογιστική του τύπου “ράβδος εν  γωνία άρα βρέχει ” καθιστούν το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής έκθεσης επιστημονικά μη παραδεκτό» σημειώνει ο συνήγορος του κοσμηματοπώλη, Χάρης Αναγνωστόπουλος.

Η οικογένεια του Ζακ

Από την πλευρά της η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου επιμένει ότι ο θάνατος προήλθε από τα χτυπήματα. Ο αδερφός του, Νίκος, ξεσπά και μιλώντας στο VICE Greece αναφέρει: «Είναι εξοργιστικό το ότι εδώ και δυο μήνες ερευνούν τον αδερφό μου, αλλά όχι τους κατηγορούμενους ή τους εμπλεκόμενους».

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μετά από όλα όσα συνέβησαν, δεν θα άντεχα να ακούσω τώρα να λένε ότι ξαφνικά σταμάτησε η καρδιά του ή ότι κάποιο ζωτικό του όργανο αποφάσισε ξαφνικά να μηνλειτουργήσει. Είναι εξοργιστικό το ότι εδώ και δυο μήνες ερευνούν τον αδερφό μου, αλλά όχι τους κατηγορούμενους ή τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Ενώ έχουμε κάνει πολλαπλά αιτήματα για άρση απορρήτου και για δείγμα DNA, ώστε να εξεταστεί και διαπιστωθεί εάν υπάρχει δικό τους γενετικό υλικό στο μαχαίρι που βρέθηκε, δεν έχουν κινηθεί οι Αρχές για να τα πραγματοποιήσουν. Έχουν σταλεί όλα αυτά τα αιτήματα στον ανακριτή, ο οποίος τα έχει διαβιβάσει στην Αστυνομία και έχει μείνει το ζήτημα εκεί, διότι δεν είναι πρόθυμοι να συνδράμουν στις έρευνες».

Όπως τονίζει ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου, «Στήθηκε ένας μηχανισμός απ’ την αρχή που με κάνει να απορώ. Μου κάνει εντύπωση το μέγεθος της συγκάλυψης ειδικά από πλευράς Αστυνομίας, διότι δεν θα μπορούσα να σκεφτώ πως ολόκληρη η Αστυνομία προσπαθεί να καλύψει οκτώ αστυνομικούς. Το ότι “αυτή ήταν η συνήθης πρακτική”, που ειπώθηκε, ήταν τουλάχιστον εξοργιστικό όταν υπάρχουν τόσα στοιχεία που εμπλέκουν την Αστυνομία. Εντός ημερών περιμένουμε και την ΕΔΕ ώστε να συνταχτούν οι μηνυτήριες αναφορές προς την Αστυνομία πιο εμπεριστατωμένα και με συγκεκριμένα στοιχεία, ενώ σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κα. Γεροβασίλη, με διαβεβαίωσε πως την αφορά πολύ η υπόθεση και πως θα κάνει τα δέοντα ώστε να εξιχνιαστεί και να μην αφεθεί κάποιο ερωτηματικό. Μέχρι τώρα, το μόνο που γνωρίζουμε πως οι επικεφαλής της ΕΔΕ άλλαξαν τρεις φορές επειδή δεν έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν ώστε να διενεργηθεί μια σωστή Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Από την πλευρά της η υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε μεταξύ άλλων στο news247.gr: «Το πρόσωπο της βίας του ισχυρού απέναντι στον αδύναμο αυτή φασίζουσα αντίληψη που οδήγησε όχι μόνο στον αποτρόπαιο θάνατο ενός νέου ανθρώπου αλλά και στην απόπειρα προσβολής της μνήμης του δεν έχουν απολύτως καμία θέση στην δημοκρατία μας»