Την αισιοδοξία ότι στις επόμενες εκλογές ο κόσμος θα στραφεί στο Ποτάμι, εξέφρασε ο επιφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωρακής, επικαλούμενος το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις οι ερωτηθέντες το θεωρούν την αμέσως επόμενη επιλογή μετά το κόμμα προτίμησής τους. «Να βρουν, λοιπόν, την τόλμη να το κάνουν οι ίδιοι. Να επιλέξουν σε αυτές τις εκλογές αυτούς που τους ταιριάζουν. Πιστεύω ότι τελικά θα το κάνουν», σημειώσ χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας τα χαμηλά ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε στο pontiki.gr: «Επιμένουμε να λέμε πράγματα που “οι πολλοί” δεν έχουν όρεξη να ακούσουν. Ένα μεγάλο τμήμα του κόσμου θέλει καυγάδες, αφορισμούς, φόβο και εμείς δεν είμαστε καλοί σε αυτά. Πάντως, οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη γνώμη μόνο αυτών που απαντούν και όχι όλης της κοινωνίας. Και οι περισσότεροι σήμερα δεν απαντούν. Απογοητεύτηκαν από την πολιτική, τα συνεχή ψέματα και δεν συμμετέχουν. Εκεί, λοιπόν, πιστεύω ότι υπάρχει πολύ Ποτάμι».
Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες και τη στάση του Ποταμιού, αναρωτήθηκε: «Η Αριστερά του Κύρκου ή του δασκάλου μου του Παπαγιαννάκη τι σχέση έχει με την Αριστερά του παραγοντισμού και των δογμάτων;». «Και στη δεξιά -όπως λέτε- θα βρεις από ακροδεξιούς μέχρι φιλελεύθερους. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις επόμενες εκλογές θα ηττηθούν και πρέπει να ηττηθούν. Και το Ποτάμι πρέπει να είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή για να μην κυριαρχήσουν οι συντηρητικές λύσεις» πρόσθεσε.«Το Ποτάμι θέλει την Ελλάδα αλλιώς. Συνεννόηση, συμβιβασμοί, αποτελέσματα» τόνισε, επισημαίνοντας πως «τα ξερά “όχι-ναι” είναι τηλεπαιχνίδι, δεν είναι πολιτική. Επίσης, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί «και με τον διάβολο αν είναι να κερδίσει κάτι ο πολίτης και τελικά η πατρίδα».
Επιπλέον, σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Θεοδωράκης παρουσίασε τις θέσεις του Ποταμιού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη κατάργησης της ασυλίας των υπουργών και των βουλευτών. «Το Ποτάμι προτείνει την ασυλία των βουλευτών να την αποφασίζει δικαστικό συμβούλιο σε επίπεδο εφετών. Να πάψει να την αποφασίζουν τα κόμματα στη Βουλή κάνοντας τα σχετικά παζάρια» είπε.
Ερωτηθείς για την προσπάθεια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να ρυθμίσει τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας, απάντησε: «Ο κ.Τσίπρας προσπάθησε για ένα προικοσύμφωνο. Δεν προσπάθησε να ρυθμίσει συνολικά τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους. Αλλά και εδώ φάνηκε, όπως σοφά σχολίασε ο Στέφανος Μάνος, όλη η προχειρότητα που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ σημαντικές υποθέσεις».
Όταν ρωτήθηκε για τις υποθέσεις διαφθοράς που έχουν δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας, ο επικεφαλής του Ποταμιούσημείωσε ότι «η διαφθορά είναι σαν την υγρασία. Έχει ποτίσει τους αρμούς του συστήματος» και συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα ληστεύτηκε από δικτυωμένους απατεώνες και δόλιες συντεχνίες που είχαν πρόσβαση στις εξουσίες. Και όχι μία φορά αλλά πολλές. Και ανάμεσα στους απατεώνες ήταν και πολιτικοί, όπως ήταν και εργολάβοι και προμηθευτές του Δημοσίου και εκδότες. Κανείς από όλους αυτούς δεν έχει ασυλία για το Ποτάμι».
Ωστόσο, ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε τον φόβο του ότι «εκτός από το «δόγμα Πολάκη» οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έλκονται και από την παροιμία «βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντε-έξι». Ξεθάψτε σκάνδαλα, ξεθάψτε μαρτυρίες, έστω και έωλες… να πάμε στις εκλογές συζητώντας μόνο για το παρελθόν και όχι και για το παρόν!» κατέληξε.