Μια εύκολη και πεντανόστιμη σαλάτα, με σπανάκι, ρόκα, καρύδια και ρόδι, που δίνει χρώμα στο γιορτινό, και όχι μόνο τραπέζι.

Υλικά

200 γραμμάρια σπανάκι μπέιμπι

1 ρόκα

1 φλιτζάνι καρύδια ψύχα

2 κουταλάκια γλυκού μαύρο σουσάμι

1 φλιτζάνι σπόρια ροδιού

παρμεζάνα κομμένη σε φλίδες (προαιρετικά)

Για τη βινεγκρέτ

50 γρ. χυμός ρόδι

4 κουταλιές σούπας κρέμα βαλσαμικού με εσπεριδοειδή

30 γρ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο κόκκινο και λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το σπανάκι εκτός και αν χρησιμοποιήσετε έτοιμο σακουλάκι. Πλένουμε και τη ρόκα και αφαιρούμε μικρό τμήμα από τα κοτσάνια και κόβουμε σε κομμάτια με το χέρι. Σε ένα βάζο τοποθετούμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Ανακατεύουμε το σπανάκι και τη ρόκα με τα καρύδια, και την παρμεζάνα εφόσον την χρησιμοποιήσετε, ρίχνουμε τη βινεγκρέτ και προσθέτουμε τα σπόρια του ροδιού. Αντί για καρύδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουκουνάρι ή κάσιους.