Με αγωνία περιμένουν εκατομμύρια φιλαθλοι, σε ολόκληρο τον πλανήτη, για να παρακολουθήσουν το βράδυ της Κυριακής, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης, τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, ανάμεσα σε Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς.

Οι ισπανικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό για τη διεξαγωγή του μεγάλου αυτού παιχνιδιού κι έχουν «επιστρατευτεί» πάνω από δύο χιλιάδες αστυνομικοί, για να αποφευχθούν επεισόδια.

Ο ισπανικός Τύπος ασχολείται έντονα με τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να τηρηθούν ώστε να μη συμβεί το παραμικρό, ειδικά έπειτα από όσα εκτυλίχθηκαν έξω από το «Μονουμεντάλ» του Μπουένος Αϊρες, τα οποία οδήγησαν στην αναβολή και έστειλαν το δεύτερο τελικό στο «Μπερναμπέου».

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ της αθλητικής εφημερίδας της Μαδρίτης, «AS», θα υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην συναντηθούν στην ισπανική πρωτεύουσα οι οπαδοί των δύο ομάδων, οι οποίες έλαβαν από πέντε χιλιάδες εισιτήρια. Ολα τα υπόλοιπα θα διατεθούν στην Ισπανία.

Φάρσα για βόμβα στο Μπομπονέρα

Φάρσα αποδείχθηκε η ειδοποίηση για βόμβα στο Bombonera, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής της Μπόκας Τζούνιορς για την Μαδρίτη, όπου την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου θα αντιμετωπίσει την Ρίβερ Πλέιτ στον δεύτερο τελικό του Copa Libertadores.

Πάντως το γήπεδο της Μπόκα Τζούνιορς, εκκενώθηκε λόγω του συναγερμού και οι υπάλληλοι του συλλόγου της Αργεντινής έπρεπε να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις

Ο συναγερμός έγινε εξαιτίας μιας απειλητικής κλήσης, όπως αποκαλύπτουν οι αρχές ασφαλείας της πόλης Μπουένος Άιρες.

Οι παίκτες της Μπόκα έκαναν την τελευταία τους προπόνηση πίσω από κλειστές πόρτες στο συγκρότημα του Pedro Pompilio, κοντά στο Bombonera.

Στο μεταξύ χιλιάδες φίλοι της ομάδας συνόδεψαν την αποστολή έως το αεροδρόμιο, απ΄ όπου αναχώρησε τα ξημερώματα με προορισμό την ισπανική πρωτεύουσα.