Ένα γλυκό που θέλει την υπομονή του για να φτιαχτεί, αλλά θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω όταν ολοκληρωθεί, καθώς θα γλυκάνει όσο δεν πάει εσάς και τους αγαπημένους σας, αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Υλικά

Για το παντεσπάνι

200 γραμμάρια ζάχαρη

125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

40 γρ. κακάο

¾ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

¾ κ.γ. σόδα μαγειρικής

¼ κ.γ. αλάτι

1 αβγό

120 ml ζεστό νερό

120 ml γάλα

60 ml σπορέλαιο

¾ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την κρέμα και το στόλισμα

200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

200 ml κρέμα γάλακτος

κεράσια μαρασκίνο

Εκτέλεση

Αρχίζουμε φτιάχνοντας το παντεσπάνι. Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα το αβγό, το νερό, το γάλα, το σπορέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίχνουμε το υγρό μίγμα σε εκείνο με το αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν να υλικά μας. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένη στρογγυλή φόρμα, περασμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς C στον αέρα, για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει για τουλάχιστον 4-6 ώρες. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σοκολατένια κρέμα. Βάζουμε σε μπολ την κουβερτούρα την οποία περιχύνουμε με το ζεστό γάλα ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί λεία σοκολατένια κρέμα. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ετοιμάζουμε και τη σαντιγί χτυπώντας σε μίξερ και την ενσωματώνουμε στο σοκολατένιο μίγμα, με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και φυλάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-1,5 ώρα. Για να στήσουμε την σοκολατίνα, κόβουμε προσεκτικά το παντεσπάνι σε δυο δίσκους. Βάζουμε το κάτω κομμάτι σε δίσκο. Καλύπτουμε ομοιόμορφα με το ⅓ της σοκολατένιας κρέμας και καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι. Καλύπτουμε με άλλο 1/3 της σοκολατένιας κρέμας, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφη η επιφάνεια και τα πλάγια της τούρτας. Όση κρέμα περισσέψει την περνάμε σε κορνέ και τη βάζουμε στο ψυγείο. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ½ ώρα ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας. Βάζουμε σε μπολ την κουβερτούρα και την περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος που έχουμε ζεστάνει σε κατσαρολκάκι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο, σοκολατένιο μίγμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Βγάζουμε τη σοκολατίνα από το ψυγείο ή την κατάψυξη και περιχύνουμε προσεκτικά με την επικάλυψη, ισιώνοντάς τη με σπάτουλα. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο τη σοκολατίνα και αφήνουμε να κρυώσει η επικάλυψη για 15-20 λεπτά. Στολίζουμε με ροζέτες της σοκολατένιας κρέμας που φυλάξαμε στο κορνέ και στολίζουμε με τα κεράσια μαρασκίνο. Φυλάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.