H Athens Comics Library (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα) διοργανώνει ένα διήμερο αφιερωμένο στην κοινωνική διάσταση του κόμικ, με αφορμή την παρουσίαση του εκπαιδευτικού μοντέλου «Bonds: Booster the emotional dimension of social inclusion for immigrant mothers and children» που ανέπτυξε μαζί με την Comicdom.

To Bonds, σκοπό έχει να δημιουργήσει και να διανείμει εκπαιδευτικά εργαλεία για την κοινωνική ένταξη μητέρων και παιδιών προσφύγων και μεταναστών, αξιοποιώντας τη μεθοδολογία της συνεργατικής αφήγησης μέσω comics (collaborative comics storytelling) και έχει ήδη εφαρμοστεί με εξαιρετικά αποτελέσματα στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και στη Σλοβενία. Σύντομα, τα εκπαιδευτικά αυτά εργαλεία θα είναι διαθέσιμα on line ενώ σχετικό έντυπο θα αποσταλεί σε ΜΚΟ.

Στο πλαίσιο λοιπόν της συγκεκριμένης δράσης, σήμερα Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 18:00-20:00 διοργανώνεται δωρεάν εργαστήριο κόμικ με θέμα «Μεταφράζοντας ένα comic για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν και θα μεταφράσουν μια από τις ιστορίες που φιλοξενούνται στο PositiveNegatives, έναν βρετανικό οργανισμό που δημιουργεί λογοτεχνικά κόμικς, ταινίες κινουμένων σχεδίων και podcasts των οποίων τα θέματα αφορούν σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μυηθούν σε τεχνικές μετάφρασης, αλλά και θα συζητήσουν το πώς η αφήγηση μέσω της 9ης Τέχνης μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ευαισθητοποίησης, αλλά και πραγματικής ενημέρωσης, γύρω από σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

Το εργαστήριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστήμιου και συντονίζει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση: https://www.eventora.com/en/Events/comics-workshop-metafrazontas-