Στις δηλώσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε σε συνέντευξη της η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, λέγοντας ότι στην ομιλία του ο Α. Τσίπρας θα στείλει μήνυμα ότι«η Θεσσαλονίκη και η βόρεια Ελλάδα δεν ανήκουν στον ακραίο εθνικισμό, τον συντηρητισμό, την αρτηριοσκλήρωση … ότι η βόρεια Ελλάδα γίνεται μηχανή ανάπτυξης, ηγέτιδα δύναμη στην νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς επανατοποθετούμαστε στρατηγικά στα Βαλκάνια … η Συμφωνία των Πρεσπών εντάσσεται σε μία διπλωματική σειρά επίλυσης σειράς χρόνιων ζητημάτων».

Μιλώντας στο «Κόκκινο» η κα Νοτοπούλου επιχείρησε να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις που εκφράζονται για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη λέγοντας ότι υπάρχει «μία σειρά από ξεκάθαρα πληρωμένους λογαριασμούς στα social media να αναπαράγουν την τροποποίηση της αφίσας, κηρύσσοντας τον πρωθυπουργό “ανεπιθύμητο”. Το ξέρει όποιος ζει σε αυτή την πόλη, είναι ο μόνος πρωθυπουργός που έχει ρίξει το βλέμμα του στην Θεσσαλονίκη, την έχει πάει μπροστά, όλο το κυβερνητικό σχήμα». Η υφυπουργός Μακεδονίας -Θράκης υποστήριξε επίσης ότι η ΝΔ καλλιεργεί αρνητικό κλίμα προσθέτοντας πως επιχειρεί να καλλιεργήσει ένα κλίμα τρομοκράτησης.

Ειδικά για τις αναφορές σε «πατριώτες που θα επιχειρήσουν να μπουν» στο χώρο της ομιλίας του πρωθυπουργού, η κ. Νοτοπούλου ξεκαθάρισε ότι «face control δεν θα έχουμε, καλοδεχούμενος όποιος θέλει να μπει, να εκφράσει και την αντίθετή του άποψη».

Η κα Νοτοπούλου αναφερόμενη στο έργο της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη είπε ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εξαιρετικά βήματα εξωστρέφειας, η πόλη έχει μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης, έχουν τελειώσει δημόσια έργα, έχουν φτιαχτεί κοινωνικές δομές», ενώ σχολιάζοντας τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι «αδιαμφισβήτητα» η δημαρχία Μπουτάρη και ο ίδιος ως δήμαρχος «έβγαλαν την πόλη από πολύ δύσκολες, άσχημες, σκοτεινές εποχές, συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξωστρέφειά της … μετά και την βίαιη επίθεση στον Λευκό Πύργο, ο πρωθυπουργός του πρότεινε να ηγηθεί ενός προοδευτικού μετώπου στην πόλη και σε αυτή την προσπάθεια συστρατευτήκαμε όλοι. Για προσωπικούς του λόγους, ο δήμαρχος αποσύρεται από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας της Θεσσαλονίκης».

Σχολιάζοντας τέλος τις επικρίσεις εναντίον της σημείωσε ότι «δέχομαι πόλεμο επειδή είμαι γυναίκα, δεν έχω ακούσει κάποιον να λέει “δεν τα κάνει ή δεν τα λέει καλά”, αλλά μία σειρά από παραφιλολογίες ή χυδαιότητες… όχι σοβαρή κριτική για πεπραγμένα είτε στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη είτε στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Αυτό δείχνει πολλά».