Αυτά τα Χριστούγεννα δεν είναι και τα καλύτερα για τον Τζενάρο Γκατούζο. Ο τεχνικός της Μίλαν είναι υπό πίεση, καθώς οι ροσονέρι είναι χωρίς νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια και μάλιστα, χωρίς να έχουν πετύχει γκολ, κάτι που είχε να συμβεί από το Νοέμβριο του 2001.

Τα επόμενα δύο παιχνίδια έως το τέλος του α’ γύρου θεωρούνται ιδιαίτερα καθοριστικά για το μέλλον του στη Μίλαν. Την Τετάρτη, είναι το εκτός έδρας ματς με τη Φροζινόνε και ακολουθεί το Σάββατο η συνάντηση με τη Σπαλ στο Σαν Σίρο.

Σύμφωνα με τη Gazzetta dello Sport αλλά και τη Corriere della Sera, το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκαν στο Μιλανέλο, το προπονητικό κέντρο της ομάδας,οι Πάολο Μαλντίνι και Λεονάρντο,δείχνει ότι και οι δύο παράγοντες είναι δυσαρεστημένοι με την αγωνιστική εικόνα και προς το παρόν αφήνουν μόνο του τον Γκατούζο.

Αν κάτι δεν πάρει καλά στα δύο αυτά παιχνίδια, τότε οι πιθανότητες να απολυθεί ο Γκατούζο είναι μεγάλες, με πιθανούς αντικαταστάτες τους Ρομπέρτο Ντοναντόνι, Αρσεν Βενγκέρ και Φραντσέσκο Γκουαντολίν.