Μια πολύχρωμη και γευστική σαλάτα, που συνοδεύει ταιριαστά όλα τα κρεατικά των ημερών, που υπάρχουν στο γιορτινό τραπέζι.
Για τη σαλάτα
600 γρ. ανάμεικτα σαλατικά
200 γρ. πράσινο μήλο, κομμένο σε μπαστουνάκια
100 γρ. ρόδι, σπόροι
15 γρ. τραγανό προσούτο (ή και ψητή γαλοπούλα)
40 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα σε χοντρά κομμάτια
400 γρ. βινεγκρέτ ρόδι
αλάτι
Για τη βινεγκρέτ ρόδι
5 γρ. μουστάρδα Dijon
200 γρ. χυμός ρόδι
20 γρ. γρεναδίνη
300 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
ξίδι, προαιρετικά
Εκτέλεση
Αρχίζουμε φτιάχνοντας τη βινεγκρέτ ροδιού. Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζουμε τον χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει ο μισός σε ποσότητα. Σουρώνουμε τον συμπυκνωμένο χυμό και τον αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα, τον συμπυκνωμένο χυμό ρόδι, τη γρεναδίνη και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα σαλατικά με το πράσινο μήλο, τα φουντούκια και το ρόδι. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ ρόδι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε ρίχνοντας το τραγανό προσούτο (ή τη γαλοπούλα) από πάνω.