Για πρώτη μάλλον φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας ένας άνθρωπος είχε την ιδέα να βάλει μέσα του κυριολεκτικά -και όχι απλώς μεταφορικά- τα ιερά κείμενα μιας θρησκείας. Ένας Γάλλος έφηβος βιοχάκερ -όπως είναι ο όρος για όσους παρεμβαίνουν βιολογικά στο ίδιο το σώμα τους- έκανε γνωστό ότι μετέγραψε σε DNA τμήματα του βιβλίου της Γένεσης της Βίβλου, καθώς και του Κορανίου, τα οποία στη συνέχεια εισήγαγε με ένεση στο σώμα του, βάζοντας ένα κείμενο σε κάθε μηρό.
Ο 16χρονος μαθητής Λυκείου της Γκρενόμπλ, Αντριάν Λοκατελί, ισχυρίστηκε με περηφάνια σε σχετική δημοσίευσή του ότι «είναι η πρώτη φορά που κάποιος κάνει ένεση στον εαυτό του με μακρομόρια από ένα κείμενο». Όπως δήλωσε στο Live Science, «χρειάστηκα μόνο ένα αλατούχο διάλυμα και μια σύριγγα, επειδή η VectorBulider μού έστειλε υγρό και η ProteoGenix σκόνη».
Η εταιρεία VectroBuilder δημιουργεί ιούς που λειτουργούν ως «όχημα» μεταφοράς αλυσίδων από μόρια DNA μέσα σε κύτταρα με στόχο τη γενετική τροποποίησή τους. Από την άλλη, η εταιρεία ProteoGenix συνθέτει κατά παραγγελία αλυσίδες μορίων DNA. Και οι δύο εταιρείες κατά κύριο λόγο εξυπηρετούν επιστήμονες, αλλά τα προϊόντα τους είναι επίσης διαθέσιμα και στο ευρύ κοινό.
Το DNA, το μόριο της ζωής, αποθηκεύει τις γενετικές πληροφορίες μέσα στα έμβια όντα, είναι όμως δυνατό να χρησιμοποιηθεί επίσης για να μεταγραφούν σε αυτό και να αποθηκευθούν κάθε είδους άλλες πληροφορίες, όπως συμβαίνει σε ένα σκληρό δίσκο. Ένα κείμενο μπορεί να κωδικοποιηθεί με τη μορφή των τεσσάρων νουκλεοτιδίων (A, G, T, C), δηλαδή των τεσσάρων «γραμμάτων» του γενετικού αλφαβήτου.
Ο νεαρός Λοκατελί αντιστοίχισε τα γράμματα των ιερών κειμένων με νουκλεοτίδια, ώστε κατά κάποιο τρόπο τα αποσπάσματα από τη Βίβλο και το Κοράνι να μεταγραφούν σε DNA. Όπως είπε, «έκανα το πείραμα ως σύμβολο της της ειρήνης ανάμεσα στις θρησκείες και στην επιστήμη. Νομίζω πως για ένα θρησκευόμενο πρόσωπο μπορεί να είναι καλό πράγμα το να κάνει στον εαυτό του μια ένεση με το ιερό κείμενο της θρησκείας του».
Ανέφερε ότι δεν είχε κάποιες σοβαρές παρενέργειες στην υγεία του μετά την ένεση, με εξαίρεση κάποια μικρή φλεγμονή γύρω από το σημείο της ένεσης στον αριστερό μηρό του για λίγες μέρες.