Μια συνταγή για εύκολη στην παρασκευή, σπιτική και πεντανόστιμη βασιλόπιτα, με δώδεκα υλικά, όσα και οι μήνες της καινούργιας χρονιάς, που φτιάχνει με τα χεράκια της μια καλή φίλη, η Νατάσσα, η οποία είναι ιδανική για να υποδεχθείς γλυκά το νέο έτος.
Υλικά
1 βιτάμ (1 φλιτζάνι τσαγιού)
1 Φαρίν Απ αλεύρι (4 φλ.)
6 αβγά
1 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ χλιαρό
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
4 κουταλιές σούπας κονιάκ
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 φλ. τσαγιού καρύδια, αμύγδαλα χοντροκομμένα και σταφίδες
ζάχαρη άχνη για το στόλισμα
Εκτέλεση
Αρχίζουμε χτυπώντας σε σκεύος που μας διευκολύνει το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνοντάς τη λίγη λίγη και ανακατεύοντας. Προσθέτουμε σιγά σιγά και τα αβγά ολόκληρα, το κονιάκ και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο και το αλεύρι πάντα ανακατεύοντας και κατά τον ίδιο τρόπο και το γάλα. Προσθέτουμε και τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς με τις σταφίδες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μίγμα, το οποίο ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί Νο32. Ψήνουμε σε προθερμασμένο, μέτριο φούρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς C για 45-50 λεπτά, εννοείται ελέγχοντας το γλυκό μας. Αφού δούμε ότι έχει ψηθεί η βασιλόπιτα κλείνουμε τον φούρνο και την αφήνουμε μέσα για ακόμη πέντε λεπτά. Αφού την βγάλουμε στολίζουμε με ζάχαρη άχνη, γράφοντας με τη βοήθεια χαρτιού χρόνια πολλά, ευτυχισμένο 2019, κ.ο.κ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λιωμένη σοκολάτα για τις ευχές της αρεσκείας σας. Απλά θυμηθείτε να μετρήσετε τα υλικά σας για να είναι δώδεκα όσο και οι μήνες της καινούργιας χρονιάς που καταφθάνει (για παράδειγμα αν χρησιμοποιήσετε σοκολάτα για το στόλισμα μην βάλετε και σταφίδες κ.ο.κ.), ώστε να είναι η πιο γλυκιά που έχετε ζήσει!