Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας (FSB)  ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα ότι έθεσαν υπό κράτηση αμερικανό υπήκοο, ύποπτο για κατασκοπεία στη Μόσχα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ρωσία συνέλαβε στην Μόσχα αμερικανό πολίτη που κατηγορείται για κατασκοπεία, ανακοίνωσαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες του FSB.

Ο Αμερικανός Paul Whelan συνελήφθη την Παρασκευή «καθώς διέπραττε πράξη κατασκοπείας» και διεξάγεται ποινική έρευνα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του FSB, χωρίς καμία άλλη πληροφορία να έχει δοθεί μέχρι στιγμής στην δημοσιότητα.

Η σύλληψη πραγματοποιείται την ώρα που η Μόσχα κατηγορείται στην Δύση για σειρά σκανδάλων κατασκοπείας. Ανάμεσά τους, η υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στην Αγγλία. Η υπόθεση προκάλεσε σοβαρή διπλωματική κρίση. Το Κρεμλίνο απέρριψε κάθε ευθύνη. Αλλη υπόθεση αφορά την ρωσίδα Μαρία Μπούτινα, η οποία συνελήφθη τον Ιούλιο στην Ουάσινγκτον και κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον της για «συνωμοσία» με στόχο την προώθηση των συμφερόντων της Ρωσίας». Η ίδια παραδέχθηκε την ενοχή της.

Σημειώνεται τέλος ότι το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «αβάσιμες» τις κατηγορίες.