Μια πεντανόστιμη, υγιεινή και θρεπτική σαλάτα, η οποία είναι ιδανική μετά τις γιορτινές ημέρες, καθώς λειτουργεί και αποτοξινωτικά.

Υλικά

2 αγγουράκια

2 καρδιές μαρουλιών, καθαρισμένες

3 ντομάτες, κομμένες στη μέση

2 αβοκάντο ώριμα

¼ της κούπας μαϊντανό

1 κούπα φασόλια βρασμένα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κονσέρβα)

1 λεμόνι για τον χυμό του

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε. Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κοκούτσι, βγάζουμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι, και αφού την κόψουμε σε φέτες τη ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε και τα κομμένα σε μικρές κάθετες φέτες αγγούρια, καθώς και τις κομμένες σε κύβους ντομάτες. Ρίχνουμε και τις χοντροκομμένες καρδιές μαρουλιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα φασόλια. Ανακατεύουμε καλά χωρίς να πιέζουμε τα λαχανικά. Ελέγχουμε τη γεύση και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται, και προσθέτουμε επιπλέον λεμόνι και ελαιόλαδο.