Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους στο Hopman Cup, στο Περθ της Αυστραλίας.

Το ελληνικό δίδυμο νίκησε στο πλαίσιο του Β΄ ομίλου με 2-1 την ομάδα της Ελβετίας, η οποία όμως πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό της διοργάνωσης. Οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη επιβλήθηκαν των Ρότζερ Φέντερερ και Μπελίντα Μπέντσιτς στο μικτό διπλό με 4-3(4), 2-4, 4-3 και, με τη δεύτερη νίκη τους σε τρεις αγώνες, υποχρέωσαν το δίδυμο από την Ελβετία στην πρώτη ήττα τους στο τουρνουά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσιτσιπάς… ζόρισε πολύ τον Φέντερερ, αλλά έχασε στο τάι μπρέικ και τα δύο σετ με 7-6 (6), 7-6 (4) από τον «βασιλιά» του τένις. Με αυτή τη νίκη η Ελβετία προκρίθηκε στον τελικό του Hopman Cup, την ώρα που η ελληνική ομάδα χρειαζόταν να νικήσει και στα τρία παιχνίδια των δύο ομάδων, προκειμένου να πάρει αυτή το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Λίγο αργότερα η Σάκκαρη αντιμετώπισε τη Μπελίντα Μπέντσιτς στο μονό των γυναικών και επικράτησε 6-3, 6-4, επιτρέποντας στην Ελλάδα να ισοφαρίσει σε 1-1 τις αναμετρήσεις της με την Ελβετία. Όμως, η επιτυχία αυτή της Σάκκαρη δεν είχε αντίκρυσμα, καθώς η επικράτηση του Ρότζερ Φέντερερ επί του Στέφανου Τσιτσιπά ήταν αρκετή για να δώσει στην Ελβετία το «εισιτήριο» της πρόκρισης στον τελικό του Hopman Cup για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Η ελληνική ομάδα χρειαζόταν νίκη με 3-0 επί της Ελβετίας για να προκριθεί στον τελικό του τουρνουά.