Η Μάντσεστερ Σίτι «έσπασε» το αήττητο της Λίβερπουλ που κρατούσε για 20 αγώνες στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα νίκησε στα σημεία 2-1,μειώνοντας στους τέσσερις τη μεταξύ τους διαφορά στη βαθμολογία. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παραμένει στην κορυφή, ωστόσο ο Γερμανός τεχνικός έχει πλέον το δύσκολο έργο της διαχείρισης της πρώτης ήττας.

Το παιχνίδι στο Ετιχαντ χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα και άγχος και από τις δύο ομάδες. Πολλά λάθη, ελάχιστες φάσεις ήταν τα στοιχεία του α’ μέρους, στο οποίο η Σίτι από την αρχή πίεσε ψηλά για να μην επιτρέψει την κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες της Λίβερπουλ. Πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη 1-0, ωστόσο τη μεγάλη φάση σε αυτό το διάστημα είχε η Λίβερπουλ, με μία τεράστια διπλή ευκαιρία. Στο 18′ από μπαλιά του Σαλάχ, ο Μανέ βγήκε μπροστά από την Εντερσον,πλάσαρε αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης, ο Στόουνς προσπάθησε να διώξει η μπάλα χτύπησε στον τερματοφύλακα της Σίτι και κατευθύνθηκε στα δίχτυα.ο Στόουνς, πρόλαβε και την έβγαλε από την εστία. Οπως έδειξε η τεχνολογία γραμμής, η μπάλα ήθελε 1,1 εκατοστό για να περάσει ολόκληρη τη γραμμή και να έχουμε γκολ!

Η Σίτι άνοιξε το σκορ στο 41′ με τον Κουν Αγουέρο, ύστερα από γύρισμα του Σανέ. Ο αργεντινός επιθετικός της Σίτι, εκμεταλλεύτηκε και την αργή αντίδραση του Λόβρεν, που ήταν ο αδύναμος κρίκος της άμυνας της Λίβερπουλ.

Στο β’ μέρος,οι φάσεις ήταν περισσότερες καθώς πλέον το παιχνίδι ήταν σε τεντωμένο σχοινί. Ο Κομπανί, από τους κορυφαίους της Σίτι,χρειάστηκε να επέμβει πάνω στη γραμμή σε σουτ του Φιρμίνο (63′), ωστόσο ένα λεπτό αργότερα, ο βραζιλιάνος επιθετικός της Λίβερπουλ ισοφάρισε

από εξαιρετική πάσα του Ρόμπερτσον.

Στο 72′ η Σίτι ξαναπήρε προβάδισμα, καθώς βρήκε «ανοιχτή» την άμυνα της Λίβερπουλ, ο Στέρλιγκ έκανε εξαιρετική προσπάθεια, πάσαρε στο Σανέ που νίκησε τον Αλισον με τη βοήθεια του δοκαριού.

Το ματς στη συνέχεια έγινε θρίλερ.Ο Γκουαρντιόλα έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα και αυτό φάνηκε και από τις αλλαγές, ενώ ο Κλοπ κινήθηκε εντελώς αντίθετα. Στο 82′ ο Αλισον «νίκησε» σε τετ-α-τετ τον Αγουέρο, όπως και ο Εντερσον τον Σαλάχ δύο λεπτά αργότερα. Ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ χρειάστηκε να επέμβει και αργότερα σε σουτ του Μπερνάντο Σίλβα, ύστερα από νέο λάθος του Λόβρεν. Για την άμυνα της Λίβερπουλ ήταν εξαιρετική παρουσία του Φαν Ντάικ, ενώ από τη Σίτι, ο Κομπανί μαζί με τον Φερναντίνιο δικαιούνται τον τίλο των κορυφαίων του ματς.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ντανίλο, Στόουνς, Κομπανί (88′ Οταμέντι), Λαπόρτ (86′ Γουόκερ), Μπερνάρντο Σίλβα, Φερναντίνιο, Σίλβα (65′ Γκουντογκάν), Στέρλινγκ, Αγουέρο, Σανέ

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ (86′ Στάριτζ), Χέντερσον, Μίλνερ (57′ Φαμπίνιο), Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ (77′ Σακίρι)