Μια συνταγή για γρήγορη στην παρασκευή, πεντανόστιμη, αλλά και… λιποδιαλυτική χορτόσουπα, που είναι ιδανική για μετά τις γευστικές… ατασθαλίες των γιορτών και για να σας ζεστάνει.

Υλικά

3 καρότα

2 ντομάτες

4 κολοκυθάκια

2 πράσινες πιπεριές

2 ξερά κρεμμύδια

1/3 ματσάκι σέλινο

3 φύλλα από λάχανο

1 κύβο λαχανικών

1 ποτήρι λευκό κρασί

λίγο ρίγανη

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και καθαρίζετε όλα τα λαχανικά. Βάζετε σε μία κατσαρόλα πέντε κούπες νερό, προσθέτετε τα λαχανικά και σιγοβράζετε για πενήντα λεπτά. Προσθέτετε το κρασί, κι όταν εξατμιστεί, ρίχνετε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Οταν μαλακώσουν κι αυτά τα αλέθετε όλα μαζί στο μπλέντερ. Τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα με το ζωμό τους και προσθέτετε τον κύβο λαχανικών, δοκιμάζετε και αν χρειάζεται προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, και ξαναβράζετε τη σούπα για ακόμη δέκα λεπτά. Σερβίρετε τη σούπα αχνιστή.