Μια χρονιά με πολύ καλή …σοδειά σε διακρίσεις ήταν η περσινή για την BMW. Συγκεκριμένα, η BMW, μέσα στο 2018 κατάφερε να πετύχει πλειάδα επιτυχιών, αποφέροντας βραβεία και διακρίσεις.

Η βαυαρική φίρμα και κυρίως τα μοντέλα BMW κατάφεραν να πείσουν με τα προσόντα τους όχι μόνο συντάκτες αυτοκινήτου και ειδήμονες από όλο τον κόσμο, αλλά και τους αναγνώστες περιοδικών του Ειδικού Τύπου.

Για παράδειγμα, η BMW απέσπασε δύο από τις πιο πολυπόθητες παγκόσμιες διακρίσεις, με τον τίτλο του World Performance Car να απονέμεται στην BMW M5 και το βραβείο International Engine of the Year να έχει αποδέκτη το BMW i8 για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Σερί επιτυχιών σημείωσαν τα σπορ μοντέλα BMW M, τα οποία ανέβηκαν στο βάθρο σε αρκετές περιπτώσεις, ενισχύοντας τη συνολική εικόνα. Επίσης, ο premium κατασκευαστής έκανε χατ τρικ ως η πιο καινοτόμα μάρκα στην πολυτελή κατηγορία.

Η νέα BMW 5 κέρδισε το βραβείο Best Car ενώ η Σειρά 5 συγκέντρωσε και πάλι τους περισσότερους ψήφους στην κατηγορία executive από τους αναγνώστες του περιοδικού Auto Zeitung.

Στα βραβεία που απένειμε το περιοδικό Auto Test, η BMW 530d Touring ξεχώρισε και στο τέλος αναδείχτηκε γενικός νικητής, ενώ η BMW 520d Touring πέτυχε την καλύτερη σχέση τιμής-επιδόσεων στην ανώτερη μεσαία κατηγορία. Αυτά είναι μερικά από τα βραβεία που κέρδισε το μεσαίο premium της βαυαρικής φίρμας.

Επίσης η βαυαρική φίρμα ξεχώρισε και σε τεχνολογικό επίπεδο με βασικό «μενού» την ηλεκτροκίνηση και τις plug – in εκδόσεις,  αποσπώντας πληθώρα βραβείων για το πλήρως ηλεκτρικό BMW i3, το προηγμένο, σπορ plug-in υβριδικό BMW i8 και την BMW 330e plug-in hybrid sedan.

Βραβεία απέσπασε και  στον τομέα της σχεδίασης των μοντέλων της, Πέντε μοντέλα BMW έλαβαν το iF Design Award 2018 – μία από τις πιο αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις σχεδιαστικής τελειότητας ενώ απέσπασε σημαντικές διακρίσεις και στον τομέα των καλύτερων τεχνολογιών συνδεσιμότητας!