Aγαπημένο πιάτο όχι μόνο ως σούπα, αλλά και «παντρεμένα», τα ρεβύθια καλύπτουν την ανάγκη μας για όσπρια.   Η συνταγή μας τα παντρεύει με λαχανικά, κινόα και πλιγούρι, αλλά και κρέμα φέτας.

Υλικά

300 γραμμάρια ρεβύθια

80 γρ. κινόα με πλιγούρι

2 κρεμμύδια

2 καρότα

2 σκελίδες σκόρδο

1 καυτερή πιπεριά

1 δαφνόφυλλο

1 κουταλάκι του γλυκού πικάντικη σάλτσα

λάδι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

100 γρ. φέτα

2 κουταλιές γιαούρτι

λίγο γάλα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβύθια αποβραδίς να μουλιάσουν σε ζεστό νερό. Την επομένη τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να παραβράσουν, προσθέτοντας στην κατσαρόλα ολόκληρα το ένα κρεμμύδι και καρότο, τα σκόρδα και το δαφνόφυλλο. Στη συνέχεια αφού αφαιρέσουμε το δαφνόφυλλο, τα σουρώνουμε κρατώντας όσο νερό έμεινε από τη βράση. Το νερό που φυλάξαμε το ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το βρασμένο καρότο, το κρεμμύδι και τα σκόρδα φτιάχνοντας ένα ζωμό. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα υπόλοιπα λαχανικά, το δεύτερο καρότο και κρεμμύδι, τα οποία σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα μαζί με τα ρεβύθια και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ζωμό που ετοιμάσαμε, τα μυρωδικά, το πιπέρι και τον πικάντικο πολτό και αφού δοκιμάσουμε όσο αλάτι θέλουμε. Τέλος ρίχνουμε όσο ζεστό νερό θέλουμε να έχει η σούπα (γύρω στο κιλό). Βράζουμε για 20-25 λεπτά και προσθέτουμε την κινόα με το πλιγούρι, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 τουλάχιστον λεπτά, αν χρειάζεται προσθέτουμε ζεστό νερό και αποσύρουμε. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε την φέτα, το γιαούρτι και προσθέτουμε λίγο νερό ή γάλα ώστε να πάρει παχύρευστη υφή. Σερβίρουμε τα ρεβύθια στο πιάτο με κρέμα φέτας ή και ψιλοκομμένο  κόλιανδρο.