«Έπεσε» στο τέλος η ΑΕΚ
Μπάσκετ

«Έπεσε» στο τέλος η ΑΕΚ

Εχασε με 77-73 στη Γερμανία από τη Μπάμπεργκ γνωρίζοντας τη δεύτερη ήττα της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τη δεύτερη ήττα της στο Τσάμπιονς Λιγκ γνώρισε η ΑΕΚ, που έχασε με 77-73 από τη Μπάμπεργκ στη Γερμανία για τη 10η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «Ενωσίτες» δεν είχαν λύσεις στο τέλος, παρά τη «μάχη» που έδωσαν για 39’, μια και οι Γερμανοί ήταν πιό ψύχραιμοι.

Στο πρώτο μέρος η Μπάμπεργκ είχε ελαφρά υπεροχή στο παιχνίδι αναγκάζοντας την ΑΕΚ να ακολουθεί στο σκορ, μια και η περιφερειακή της άμυνα είχε προβλήματα.

Οι Γερμανοί με τον Σμιτ και τον Χάρις να έχουν καλές στιγμές είχαν προβάδισμα με 39-34 στο 18’, αλλά ο Σάκοτα ανέλαβε δράση στο υπόλοιπο διάστημα του δευτέρου δεκαλέπτου και μαζί με τον Ματσιούλις συνέβαλαν αποφασιστικά για να ισοφαρίσει η ΑΕΚ σε 39-39 με τη λήξη του α’ ημιχρόνου.

Το πρώτο μέρος μάλιστα ήταν σκληρό, καθώς ο Χάουαρντ Σαντ Ρος υπέστη θλαστικό τραύμα στο ζυγωματικό και έκανε 2 ράμματα, ενώ ο Χάρης Γιαννόπουλος υπέστη εκδορά στη βάση της μύτης και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ιατρικό επιτελείο της Ένωσης.

Το τρίτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο- πόντο με τον Σάκοτα, τον Γκρίφιν και τον Λαρεντζάκη να δίνουν λύσεις για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι, αλλά τους Γερμανούς με τον Ράις και τον Ρούμπιτ να έχουν το προβάδισμα με 56-55.

Στο τέλος ο Ταϊρίς Ράις με δυο βολές έκανε το 75-73 στα 42’’ και ο Σάκοτα έκανε βήματα με συνέπεια η ΑΕΚ να χάσει την ευκαιρία της να μειώσει, ενώ ο Ρούμπιτ έδωσε τη νίκη με 77-73.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 39-39, 56-55, 77-73

Exit mobile version