Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο εργοτάξιο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το συνδικάτο Οικοδόμων του ΠΑΜΕ σπεύδει στο σημείο και θα βγάλει γραπτή ανακοίνωση την επόμενη ώρα.

Για το τραγικό περιστατικό εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση η «Δικέφαλος 1924», στην οποία αναφέρονται τα εξής.

«Η Δικέφαλος 1924 Α.Ε. και η οικογένεια της ΑΕΚ μόλις πληροφορήθηκαν το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που συνέβη σήμερα στο εργοτάξιο. Ο εργαζόμενος ήταν απασχολούμενος της εργοληπτικής εταιρίας του έργου. Αυτή τη στιγμή διερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος εργαζόμενου».

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του νεκρού εργάτη και όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του του το περαστικό αυτό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των εργατικών «ατυχημάτων» που σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

«Αυτή είναι η “νέα εποχή” της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης και του τέλους των μνημονίων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μπροστά στο μέγιστο δυνατό κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων δε λογαριάζει ούτε την ίδια τη ζωή των εργαζομένων. Είναι συνώνυμη της εντατικοποίησης της δουλειάς, της υπερεκμετάλλευσης, της απουσίας ουσιαστικών ελέγχων και μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, της ενίσχυσης της εργοδοτικής ασυδοσίας», αναφέρει το ΚΚΕ.