Βροχές και χιόνια στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες μέρες, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και παγετό κατά τόπους, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τη νέα πρόβλεψη που εξέδωσε:

Την Παρασκευή 11-01-2019 ο καιρός θα παρουσιάσει στα βόρεια πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις και γρήγορη βελτίωση. στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα νοτιά και ανατολικά θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. τα φαινόμενα στα δυτικά πρόσκαιρα θα σταματήσουν από τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι στα βόρεια και τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 5 με 6, στο αιγαίο τοπικά 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Το Σάββατο 12-01-2019 στα βόρεια θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χωρά νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και από το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης. σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιά κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια.

Ανεμοι: στα νοτιά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Κυριακή 13-01-2019

Καιρός: στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις. στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νοτιά με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες καταιγίδες στη νοτιά νησιωτική χώρα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής Στέρεας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. παγετός, κατά τόπους ισχυρός, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Τη Δευτέρα 14-01-2019

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα νοτιά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά- ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νοτιά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βορείων διευθύνσεων.

Θερμοκρασία: σε πτώση. παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Τρίτη 15-01-2019

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.