Μια λαχταριστή και απολαυστική ψαρόσουπα με λαχανικά και ρύζι, αν θέλετε και με αβγολέμονο, που θα σας χορτάσει και θα σας ζεστάνει.
Υλικά
700 γραμμάρια ψάρι για βράσιμο (κοκκινόψαρο, μπακαλιάρος κ.ο.κ.)
3 πατάτες
2 καρότα
2 κλωνάρια σέλινο
1 κρεμμύδι
3/4 φλ. ρύζι σουπέ
αλάτι
2 αβγά
1 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε και κόψουμε τα λαχανικά μας (πατάτες, καρότα, σέλινο, κρεμμύδι), τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν τα βγάζουμε από το νερό και ρίχνουμε το ψάρι μας. Μπορούμε το ψάρι να το τοποθετήσουμε σε τούλι για να μην πάνε στη σούπα μας κόκκαλα κ.ά. ή να τη σουρώσουμε για να είμαστε σίγουροι. Αφήνουμε το ψάρι να βράσει για 15 λεπτά περίπου. Βγάζουμε και το ψάρι και ρίχνουμε το ρύζι να βράσει. Όταν γίνει και το ρύζι, αν θέλουμε αβγοκόβουμε τη σούπα. Δηλαδή χτυπάμε καλά τα αβγά μας σε ένα μεγαλούτσικο μπολ, προσθέτουμε το λεμόνι και ρίχνουμε σταδιακά τη σούπα, ώστε το μίγμα να πάρει τη σωστή θερμοκρασία, χωρίς να κόψουν τα αβγά μας. Όταν ζεσταθεί αρκετά το μίγμα το προσθέτουμε στη σούπα μας ανακατεύοντας συνεχώς. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, με τα λαχανικά και το καθαρισμένο ψάρι μέσα.