Μπορεί η εποχή του ροδάκινου και του βερίκοκου να έχει περάσει, ωστόσο, με ανάλογες μαρμελάδες μπορείτε να φτιάξετε γευστικές τάρτες, που θα καλύψουν την ανάγκη σας για γλυκό, γευστικό και αρωματικό.
Υλικά
200 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
160 γρ. βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη καστανή
70 γρ. γάλα
1 ζαχαρούχο γάλα
400 γραμμ. γιαούρτι (προαιρετικά με γεύση ροδάκινου)
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
3 φύλλα ζελατίνης
μαρμελάδα ροδάκινο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς Κελσίου με αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση, δηλαδή τη βρώμη, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα. Στρώνουμε το μίγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα-δαχτυλίδι, με διάμετρο 20 εκ. και ψήνουμε τη βάση για 15′. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι μέχρι να πήξουν. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το τζίντζερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό και στη συνέχεια τη διαλύουμε σε ποτηράκι με ζεστό νερό. Ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στην κρέμα και ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθεί στο μίγμα. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για τέσσερις ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και γαρνίρουμε την τάρτα μας με λίγη μαρμελάδα ροδάκινο, την οποία έχουμε προηγουμένως αραιώσει με λίγο νερό. Μπορείτε να στολίσετε και με κομπόστα ροδάκινο.