Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στην Λιβαδειά, ίσως την καλύτερη εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα και η ομάδα του Πειραιά επικράτησε του Λεβαδειακού με 2-0. Ένα παιχνίδι στο οποίο οι ερυθρόλευκοι ήταν εντυπωσιακοί από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης, πιέζοντας την άμυνα των γηπεδούχων με ηγέτη τον Κώστα Φορτούνη και πολύ καλούς τους Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, Γκερέρο και Ελαμπεντελαουί.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι κι έδειξαν πως ήταν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη στην Λιβαδειά. Και οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν αυτό ακριβώς που τους ζήτησε ο προπονητής τους. Ξεκίνησαν το ματς με έντασνη, με τον Γκιγιέρμε και τον Φορτούνη να δίνουν τον ρυθμό από τον άξονα και τον Ελαμπντελαουί να προκαλεί πολλά προβλήματα στην άμυνα του Λεβαδειακού από τα δεξιά.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο Ολυμπιακός είχε τρεις καλές φάσεις στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο 4′ ο Όμο τράβηξε τον Σισέ μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού, αλλά ο Σιδηρόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με γκολ του κορυφαίου παίκτη του στο παιχνίδι, του Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής μέσος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από πάσα του Γκερέρο και ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει νωρίς το γκολ που έψαχνε.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Λεβαδειακό στο μισό γήπεδο έχοντας εξαιρετικό τέμπο στο παιχνίδι του. Οι πειραιώτες βρήκαν δημιουργία τόσο από τον άξονα της μεσαίας γραμμής όσο και από τα δύο άκρα της επίθεσης, καθώς και ο Ποντένσε ήταν δραστήριος από την αριστερή πλευρά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δημιούργησαν μια… ντουζίνα ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά και είναι βέβαιο πως θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλα γκολ.

Πίεσε και στο δεύτερο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα πιέζοντας τον Λεβαδειακό για να πετύχουν και δεύτερο γκολ ώστε να «κλειδώσουν» τη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών. Το πέτυχαν στο 50′ με τον Γκερέρο να κάνει το 2-0 με υπέροχη κεφαλιά ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε καλό ρυθμό στο παιχνίδι του δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν με την εμφάνιση τους πως είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος και αυτό ακριβώς θα κάνουν. Το σίγουρο είναι πως ο Μαρτίνς είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος από τη νίκη αλλά και από την απόδοση της ομάδας του, καθώς ο Ολυμπιακός έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην φετινή σεζόν.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζιουζέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Ανγκουά (73′ Ντιόγκο), Λιάγκας, Καραχάλιος, Όμο, Στανόγεβιτς, Γιακουμάκης, Νανγκίς (62′ Σαβαντογκό), Ιωαννίδης (74′ Μαρκόφσκι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Χριστοδουλόπουλος (68′ Μασούρας), Ποντένσε, Γκερέρο (91′ Χασάν), Φορτούνης (82′ Νάτχο).