Μια συνταγή για πεντανόστιμο σουφλέ ζυμαρικών, με μανιτάρια, μπέικον και τυριά, που θα απολαύσει όποιος το δοκιμάσει.
Υλικά
500 γραμμάρια ταλιατέλες, βρασμένες
400 ml γάλα
300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
200 γρ. μπέικον, σε φέτες
80 ml ελαιόλαδο
150 γρ. τυρί gouda
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 αβγά
λίγο θυμάρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C με αέρα. Κόβουμε το μπέικον σε φέτες και το σοτάρουμε μαζί με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε τηγάνι που έχουμε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά, για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφαιρούμε το μπέικον. Επιστρέφουμε το τηγάνι πίσω στη φωτιά, ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε και τα αλατοπιπερωμένα μανιτάρια για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη μαζί με το μπέικον. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα μαζί με τα αυγά. Χτυπάμε το μίγμα με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη για να ομογενοποιήθουν. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, το μπέικον με τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά κρατώντας λίγο τυρί για το τέλος, και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε τα υλικά ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του. Πασπαλίζουμε από πάνω το τυρί που έχουμε κρατήσει και καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ζυμαρικό θέλετε.