Ένα υπέροχο υγρό κέικ σοκολάτας, που θυμίζει μπράουνι και σουφλέ, διαθέτει αφράτη υφή, τραγανή κρούστα και σοκολατένια γεύση, που θα ικανοποιήσει όποιον το δοκιμάσει. Για ένα κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για όταν χρειάζεστε χρειαζόμαστε… κάτι γλυκό.
Υλικά
1 κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο
265 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
1 βανίλια
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Αφού βουτυρώσουμε ένα στρογγυλό ταψάκι (20 ή 22 εκατ. διάμετρο), το καλύπτουμε με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε και τη λαδόκολλα. Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν αρχίσει να λιώνει, προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς και τα δύο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε το μπολ στην άκρη για να κρυώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά το καθένα. Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς C, για 25-30 λεπτά ή μέχρι το κέντρο του κέικ να δείχνει ψημένο και να έχει σχηματίσει τραγανή κρούστα. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψάκι για τουλάχιστον 10 λεπτά και αφού το αφαιρέσουμε προσεκτικά, το τοποθετούμε σε πιατέλα με την κρούστα προς τα πάνω. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μέχρι να σερβίρουμε. Αν χρειαστεί βάλτε το στο ψυγείο για μια ώρα. Μπορείτε να το φτιάξετε και σε ατομικά φορμάκια, αλλά και να στολίσετε με κρέμα σοκολάτας και τρίμματα σοκολάτας.