Την εκτίμηση ότι η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα έχει διευρυμένη πλειοψηφία έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9. Παράλληλα, σχολίασε: «Το θέμα, όμως, είναι ότι έχει διαμορφωθεί μια διγλωσσία από τον κ. Μητσοτάκη, ταυτόχρονα καλύπτει απαράδεκτες πρακτικές βίας και εκφοβισμού και είναι στη γραμμή της ακροδεξιάς, μια γραμμή που άλλος την καθορίζει και όχι ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι έχει επικρατήσει η λογική Σαμαρά. Αυτός που “σκότωσε” πολιτικά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη έρχεται και καθοδηγεί αυτήν τη στιγμή τον γιο του».
«Εμείς αυτό που κάνουμε είναι ότι λύνουμε ένα θέμα πολύ μεγάλο, σε μια ταραγμένη περιοχή. Θέλουμε να υπάρχει στα βόρεια σύνορά μας ηρεμία. Δεν χρειάζεται να διαμορφώνονται εθνικισμοί. Εμείς θέλουμε να ξεκαθαρίσει το θέμα, να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, να υπάρχουν σχέσεις φιλίας. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς καταφέραμε να λυθεί το θέμα και μάλιστα με όρους αξιοπρέπειας για τη χώρα εκείνη, γιατί άλλαξε το Σύνταγμά της, αλλά κυρίως υπερασπιζόμενοι τα δικά μας εθνικά συμφέροντα και τη δική μας ιστορία» επανέλαβε.
Όσον αφορά τη στάση του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ρήγας εκτίμησε ότι «ο κόσμος ο οποίος υπερασπίζεται την άνοδο του βιοτικού επιπέδου και στηρίζει τις κοινωνικές τάξεις που είχαν υποστεί την προηγούμενη περίοδο τη μεγαλύτερη πληγή θα συγκρουστεί με τον κόσμο που υπερασπίζεται ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός, οι ακραίοι εθνικισμοί και με ακροδεξιά ρητορεία που εκφράζει η ΝΔ».
«Εδώ, λοιπόν, οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, αυτές που είχαν λάθος σκέψη, λάθος αντίληψη, υπερασπίστηκαν αυτό το προοδευτικό πεδίο, έχουν λόγο και πρέπει να πάρουν θέση. Σε αυτήν την κατάσταση θα υπάρχουν και ανακατατάξεις. Αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να καθοδηγείται από στενές κομματικές αντιλήψεις. Είναι πολύ σημαντικό αυτή η όσμωση να υπάρχει και νομίζω πως αυτό θα είναι προς το συμφέρον και κέρδος της μεγάλης προοδευτικής, ριζοσπαστικής παράταξης της ελληνικής κοινωνίας που ήταν απέναντι και στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, ήταν υπέρ του κοινωνικού κράτους και ήταν απέναντι στους εθνικισμούς» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.
Για τον πρώην υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, επανέλαβε ότι «οι διαφορές μας ήταν πολύ μεγάλες γιατί έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές, όμως μείναμε σε ένα θέμα, να οδηγήσουμε τη χώρα εκτός μνημονίων και εκτός επιτροπείας. Δεν υπάρχει κάτι ύποπτο εδώ, για τις κατηγορίες του κ. Καμμένου. Είναι γνωστές οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Μακεδονίας από το 1992. Αυτή η θέση είναι δεδομένη. Παίρνουμε τα ρίσκα προς όφελος της χώρας. Η ακινησία είναι άσχημο πράγμα».
Τέλος, όσον αφορά την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-πΓΔΜ, ο κ. Ρήγας σημείωσε: «Διαμορφώνουμε ένα πλέγμα ασφάλειας στην περιοχή και η οικονομική ανάπτυξη είναι αυτή που ενδυναμώνει το πλέγμα ασφάλειας. Η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, η άνοδος του βιοτικού επιπέδου των λαών και η συνεργασία διαμορφώνει και τις συνθήκες ασφάλειας».