Κι όμως μπορείτε να φτιάξετε τέλεια σπιτικά burgers, με κιμά που έχετε διαλέξει εσείς, μπιφτέκια που έχετε πλάσει με τα χεράκια σας, με λαχανικά της αρεσκείας σας, bacon, πολλές πίκλες, τυρί, αβγό εφόσον σας αρέσει, φυσικά μουστάρδα, μαγιονέζα και κέτσαπ.

Υλικά

800 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά λάπα, 1 φορά περασμένο, με 30% λίπος

4 ψωμάκια brioche

κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα

3-4 φέτες bacon

4-8 φέτες τυρί cheddar

iceberg ψιλoκομμένο

φύλλα μαρουλιού

ντομάτα σε ροδέλες

κρεμμύδια σε ροδέλες

αγγουράκι πίκλες σε λεπτές φέτες

4 αβγά (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αφού πλάσετε τον κιμά σε τέσσερα burgers, πατήστε τα με το χέρι να ανοίξουν σε πλατιά μπιφτέκια και αλατίστε. Σε αντικολλητικό τηγάνι, που έχετε πυρώσει καλά στη φωτιά, ψήστε τα burger μέχρι να πάρουν χρώμα, για τουλάχιστον 3 λεπτά από κάθε πλευρά, με το λιπάκι που βγάζουν κι ελάχιστο λάδι εφόσον χρειάζεται. Βάλτε και το bacon στο τηγάνι γύρω από τα burgers και ψήστε για άλλα 3-4 λεπτά. Μπορείτε απλά να σοτάρετε και να ολοκληρώσετε το ψήσιμο των μπιφτεκιών σε ταψάκι με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αν βάλετε και αβγά τηγανίστε τα σε άλλο τηγάνι. Περίπου 1 λεπτό πριν κατεβάσετε τα μπιφτέκια, τα οποία θα έχετε ψήσει στο βαθμό της αρεσκείας σας, βάλτε μία δυο φέτες chedar σε κάθε μπιφτέκι. Κόψτε τα ψωμάκια στη μέση και αλείψτε το κάτω μέρος του ψωμιού με την κέτσαπ και τη ρεμουλάντ. Προσθέστε το μαρούλι και πάνω του το μπιφτέκι με το λιωμένο τσένταρ. Συνεχίστε με το bacon, τη ντομάτα, τα λαχανικά, τις πίκλες και ότι άλλο θέλετε και σκεπάστε με το πάνω μέρος του ψωμιού.