Πεντανόστιμη και χορταστική κοτόπιτα με τραγανό φύλλο, ζουμερή και αρωματική γέμιση, που θα απολαύσουν όσοι τη δοκιμάσουν.
Υλικά
40 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά, σε λωρίδες
1 πορτοκαλί πιπεριά, σε λωρίδες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
600-700 γρ. κοτόπουλο ψητό, ξεψαχνισμένο (χωρίς πέτσα ή κόκαλο)
150 γρ. κασέρι, τριμμένο
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο «κιχί» με καλαμποκάλευρο
ελαιόλαδο για τα φύλλα
Εκτέλεση
Δύο ώρες πριν ξεκινήσουμε, αφήνουμε το χωριάτικο φύλλο «κιχί» με καλαμποκάλευρο να ξεπαγώσει για δύο ώρες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στη συσκευασία του ώστε να διατηρήσει την υγρασία του. Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση, ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίσουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και αυτές για περίπου 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κασέρι, το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά για να ενωθούν τα υλικά. Παράλληλα λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τρία χωριάτικα φύλλα «κιχί», λαδώνοντας το καθένα. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε με άλλα τρία φύλλα, λαδώνοντας το καθένα. Διπλώνουμε τα φύλλα στις άκρες και τα λαδώνουμε κι αυτά. Χαράζουμε την κοτόπιτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς C στον αέρα, για περίπου μια ώρα, μέχρι να χρυσίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό. Αφήνουμε την κοτόπιτα να κρυώσει λίγο και τη σερβίρουμε.