Μια εύκολη στην παρασκευή και πεντανόστιμη σαλάτα, με λαχανικά της εποχής, πορτοκάλι, γεύσεις, χρώματα και αρώματα, που θα σας ξετρελάνει.

Για τη σαλάτα

360 γρ. σαλατικά, διάφορα, χοντροκομμένα με το χέρι

180 γρ. γαλοπούλα, καπνιστή , κομμένη σε μικρά καρέ

40 γρ. πορτοκάλι

30 γρ. σέλερι, σε λεπτές φέτες

100 γρ. παντζάρια βρασμένα

100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα δύο

100 γρ. τυρί gouda, κομμένο σε μικρά κομμάτια

5 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος

2 γρ. κόκκινο πιπέρι

αλάτι

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

40 γρ. ξύδι λευκό βαλσαμικό

10 γρ. μουστάρδα Dijon

120 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

360 γρ. ηλιέλαιο

αλάτι

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε και χοντροκόψουμε τα λαχανικά μας, και ετοιμάσουμε και τα παντζάρια, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε και το πορτοκάλι, το χωρίζουμε σε φέτες και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ. Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ πορτοκάλι. Σε έναν κάδο του μίξερ βάζουμε τη μουστάρδα, το ξύδι και τη μαρμελάδα πορτοκάλι και χτυπάμε με το σύρμα προσθέτοντας σιγά-σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, χρησιμοποιούμε το νερό για να την αραιώσουμε. Προσθέτουμε αλάτι και δοκιμάζουμε. Στη συνέχεια τη ρίχνουμε στο μπολ με τα σαλατικά μας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αλατίζουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα.