Η Ναόμι Οσάκα είναι το νέο αστέρι του γυναικείου τένις. Η 21χρονη αθλήτρια από την Ιαπωνία λίγους μήνες μετά το Αμερικάνικο Οπεν, πρόσθεσε στη συλλογή της και δεύτερο τίτλο Γκραν Σλαμ, καθώς κατέκτησε το τρόπαιο και στο Οπεν της Αυστραλίας.

Η Οσάκα νίκησε στον τελικό την Πέτρα Κβίτοβα από την Τσεχία 7-6,5-7,6-4 σε δύο ώρες και 27 λεπτά και ετοιμάζεται από τη Δευτέρα να γίνει η πρώτη αθλήτρια από την Ασία οου θα ανέβει στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Οσάκα έδειξε και πάλι το ταλέντο της, απέναντι στην εμπειρία της 28χρονης Κβίτοβα. Διατήρησε την ψυχραιμία της στο τάι-μπρεκ του πρώτου σετ, αλλά έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς στο δεύτερο. Προηγήθηκε 5-3 και 40-0 ωστόσο η Κβίτοβα όχι απλά έσωσε το σετ, αλλά με σερί 4-0 επικράτησε 7-5.

Η Οσάκα είχε μάθει από αυτό που έπαθε και δεν άφησε την Κβίτοβα να το ξανακάνει.Προηγήθηκε 4-3 στο τρίτο και απλά, φρόντισε να κρατήσει το σερβίς της, παραχωρώντας μόλις έναν πόντο για να φτάσει στο τρόπαιο.

Η 21χρονη είχε εννέα άσσους έναντι πέντε, αλλά και 76% επιτυχία στο πρώτο σερβίς. Απέφυγε να ανεβεί στο φιλέ, σε αντίθεση με την Κβίτοβα, ενώ έκανε και λιγότερα λάθη (33 έναντι 39). Κι οι δύο αθλήτριες είχαν από 33 winners.