Η Λαμία πέτυχε μεγάλη νίκη, λίγες μέρες μετά την εντυπωσιακή πρόκριση στο Κύπελλο επί του Παναθηναϊκού, καθώς η ομάδα του Μάκη Χάβου επικράτησε του Ατρόμητου με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή.

Οι γηπεδούχοι πήραν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα και η νίκη τους αποκτά μεγαλύτερη αξία, καθώς όπως προαναφέραμε ο Ατρόμητος κατάφερε να προηγηθεί αλλά η Λαμία «γύρισε» το ματς.

Ο Ατρόμητος κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα την μπάλα στα πρώτα 45 λεπτά, έψαξε για να βρει «διαδρόμους» ώστε ν’ απειλήσει την άμυνα της Λαμίας αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Ο Ουάρντα ήταν βέβαια ο παίκτης που πήρε πρωτοβουλίες για τους φιλοξενούμενους, προσπαθώντας να προκαλέσει ρήγματα στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων.

Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η Λαμία κατάφερε να δημιουργήσει δύο καλές φάσεις, απειλώντας την εστία των φιλοξενούμενων. Η πρώτη ήταν στο 18’ με το σουτ του Μπαράλες και η δεύτερη στο 31’ με την προσπάθεια του Πίτι. Και στις δύο περιπτώσεις όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Δυο γκολ σε δυο λεπτά

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βρίσκουν δίχτυα και μάλιστα σε διάστημα δύο λεπτών. Ο Ατρόμητος κατάφερε να προηγηθεί στο 47’ με συνεργασία του Ουάρντα με τον Κουλούρη. Ο Αιγύπτιος έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Έλληνας στράικερ πέτυχε ένα ακόμα γκολ φτάνοντας τα 13 στο φετινό πρωτάθλημα.

Νέο διαιτητικό λάθος

Η «απάντηση» της Λαμίας δεν άργησε και για να φτάσει η γηπεδούχος ομάδα στην ισοφάριση χρειάστηκαν δύο λάθη. Ένα από την βοηθό Κουρομπύλια που δεν υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Μπαράλες στο ξεκίνημα της φάσης κι ένα από τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου στην εξέλιξη της, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Τομάς να ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους στο 49’.

Ανατροπή με Μπαράλες

Η Λαμία δεν αρκέστηκε στην ισοφάριση και έψαξε και το δεύτερο γκολ, έχοντας μάλιστα δοκάρι με τον Μπερτόλιο στο 76’. Ένα λεπτό αργότερα ο διαιτητής Κομίνης έδωσε πέναλτι υπέρ της Λαμίας, σε μαρκάρισμα του Χατζηισαΐα στον Δημούτσο. Μια φάση στην οποία υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους αλλά ο Κομίνης δεν άλλαξε την απόφαση του. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μπαράλες στο 78’ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας έτσι τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στην Λαμία.

Ο Ατρόμητος πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 95’ αλλά ο Μελίσσας έκανε εξαιρετική απόκρουση.

Λαμία: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος, Σκόνδρας, Πίτι, Τομάς (69’ Μπερτόλιο), Επστάιν (62’ Καραμάνος), Μπαράλες.

Ατρόμητος: Μέγερι, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Σάκιτς, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Ενσικουλού (81’ Κορτ), Μπρούνο (46’ Μούγιακιτς λ.τ. 60’ Κωτσόπουλος), Ουάρντα, Κουλούρης.