Η Βασίλισσα έδειξε τις προθέσεις της από νωρίς στο ματς με την Εσπανιόλ και έφτασε τελικώς στο ευρύ 4-2 που την ανεβάζει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα πάνω από τη Σεβίλλη. Για πρώτη φορά φέτος οι Μαδριλένοι σκοράρουν τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα πρωταθλήματος. Μπενζεμά από τα… παλία(δις), Ράμος και Μπέιλ της έδωσαν ένα σημαντικό «τρίποντο» κόντρα σε έναν αντίπαλο που καίγεται για βαθμούς.

Η ομάδα του Σολάρι βρέθηκε σε πολύ καλό φεγγάρι, είχε τον έλεγχο του αγώνα καθόλη σχεδόν τη διάρκεια του ματς και με κορυφαίο τον Γάλλο στράικερ έφτασε στις τρεις συνεχόμενες νίκες στην La Liga και παρέμεινε στην τρίτη θέση (αλλά στο -10 από την κορυφή).

Μόλις πέντε λεπτά μετά την σέντρα ο Μπενζεμά εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μόντριτς και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Στο 15′ ο αρχηγός έκανε ξανά του… κεφαλιού του (50 τέρματα με κεφαλιά) και διπλασίασε το προβάδισμα της Βασίλισσας (2-0).

Ο Μπαπτιστάο μείωσε προσωρινά για την Εσπανιόλ στο 25’ (1-2), όμως ο Μπενζεμά στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου έκανε το 1-3. Στην επανάληψη, οι Μαδριλένοι δεν κατέβασαν ταχύτητα. Ο Μπενζεμά έψαξε το χατ – τρικ χωρίς να το πετύχει όμως, αλλά ο Μπέιλ ήταν εκεί για να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, γράφοντας το 1-4 (66’).

Η αποβολή του Βαράν στο 71’ έφερε το 2-4 των γηπεδούχων με τον Ροζάλες, χωρίς όμως να αλλάζει κάτι δραματικά μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εσπανιόλ (Ρούμπι): Ντιέγο Λόπεθ, Χάβι Λόπεθ, Γιουίς, Ερμόσο, Ντιντάκ (64′ Ροσάλες), Ρόκα, Νταρντέρ (75′ Μελέντο), Αλεξ Λόπεθ Σέρχιο Γκαρθία, Μπαπτιστάο (71′ Πιάτι), Ιγλέσιας

Ρεάλ Μαδρίτης (Σαντιάγο Σολάρι): Κουρτουά, Βαράν, Σέρχιο Ράμος (46′ Νάτσο), Καρβαχάλ, Ρεγκιλόν, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (76′ Μαρσέλο), Λούκας Βάθκεθ, Βινίσιους (64′ Μπέιλ), Μπενζεμά.