Η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε 2-1 στο Σεντ Τζέιμς Παρκ από τη Νιούκαστλ, ενώ η Γιουνάιτεντ έφερε 2-2 στο Ολντ Τράφορντ με την Μπέρνλι, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε μόλις στο 26ο δευτερόλεπτο με τον Κουν Αγουέρο. Ωστόσο η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επαναπαύτηκε και τελικά δέχτηκε την ισοφάριση στο 66′ από τον Ρόντον. Σα να μην έφτασε αυτό, στο 80′ η Νιούκαστλ κέρδισε πέναλτι μετά από λάθος του Φερναντίνιο και ο Ρίτσι σκόραρε για το 2-1. Ετσι, αν η Λίβερπουλ νικήσει την Τετάρτη στο Ανφιλντ τη Λέστερ θα ξεφύγει με επτά βαθμούς.

Παραλίγο σοκ και στο Ολντ Τράφορντ όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γλύτωσε την ήττα στις καθυστερήσεις από την Μπέρνλι (2-2). Η Γιουνάιετντ προέρχονταν από οκτώ συνεχόμενες νίκες και από μία επιβλητική εκτός έδρας πρόκριση στο Κύπελλο επί της Αρσεναλ. Η Μπέρνλι προηγήθηκε με τα γκολ των Μπάρνς (51′) και Γουντ (81′). Η Γιουνάιτεντ μείωσε με πέναλτι του Πογκμπά στο 87′ και ισοφάρισε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Λίντελοφ

Η Αρσεναλ επικράτησε 2-1 της Κάρντιφ στο Εμιρέιτς, με τα γκολ των Ομπαμεγιάνγκ (66′ πέναλτι) και Λακαζέτ (83′). Η Κάρντιφ μείωσε στις καθυστερήσεις με τον Μέντες-Λάιγκ

«Χορταστικό» παιχνίδι στο Κότατζ του Λονδίνου, όπου η Φούλαμ έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο β’ μέρος και νίκησε την Μπράιτον με 4-2.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο με δύο γκολ του Μάρεϊ (3′ και 17′). Στο β’ μέρος, ο πρωταγωνιστής ήταν ο επιθετικός της Φούλαμ, Αλεξάνταρ Μίτροβιτς. Ασίστ στον Τσέιμπερς για το 1-2 (47′) και στη συνέχεια με δύο δικά του γκολ έκανε την ανατροπή (58′ και 84′). Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Βιέτο στο 79′.

Επιβλητική η Γουλβς, με γκολ των Σάις (66′) και Ραούλ Χιμένεθ (80′ και 86′) νίκησε στο Μολινό τη Γουέστ Χαμ 3-0.

Τέλος, η Εβερτον προηγήθηκε στο 3ο λεπτό με τον Ριτσάρλισον, έμεινε με δέκα παίκτες (66′ κόκκινη Ντιν), αλλά τελικά άντεξε και πήρε την εκτός έδρας νίκη επί της Χάντερσφιλντ (1-0).