Η Νιούκαστλ «ενίσχυσε» την προσπάθεια της Λίβερπουλ για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην Αγγλία, καθώς «έκοψε» βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι, αφού της επιβλήθηκε με 2-1. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα, παρότι προηγήθηκε, έφυγε χωρίς βαθμό από το στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και κινδυνεύει να μείνει στο -7 από τη Λίβερπουλ, που υποδέχεται την Τετάρτη την Λέστερ.

Ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, με δηλώσεις του στο BBC, κράτησε χαμηλούς τόνους: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα, ποιος θα είναι πρώτος στο τέλος. Και πέρυσι φτάσαμε μέχρι τον τελικό του champions league, αλλά δεν κατακτήσαμε το τρόπαιο. Δεν είμαι στρεσαρισμένος, δεν είναι το μεγαλύτερο στρες στον κόσμο η διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Είναι όμως έντονο κι έχει μεγάλη σημασία. Εχουμε κάθε φορά ελάχιστες μέρες να προετοιμαστούμε για τα παιχνίδια με πολύ δυνατές ομάδες», τόνισε ο Γερμανός κόουτς και συμπλήρωσε:

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, όμως αυτή τη στιγμή φαντάζει ως το πιο σημαντικό και χαίρομαι πολύ για τον κόσμο μας, που ζει όλο αυτό το πράγμα. Θα ήμουν ενθουσιασμένος αν ήμουν κι εγώ ένας οπαδός της Λίβερπουλ. Δεν έχει να κάνει με μένα, αλλά με τους οπαδούς που περιμένουν και ονειρεύονται τόσο καιρό τον τίτλο. Αν μου έλεγε κάποιος στην αρχή της σεζόν ότι θα ήμασταν στο +4 και θα είχαμε παίξει δυο φορές με τη Σίτι και δύο με την Αρσεναλ θα έλεγα ότι είναι κάτι απίθανο. Όμως, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την κορυφή, αν δεν είναι οριστικό.»