Μια… τεμπέλικη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με μπίρα, που θα απολαύσουν όσοι τη δοκιμάσουν.
Υλικά
6 μπουτάκια κοτόπουλου
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1/4 κουταλιά γλυκού κάρι
1/4 κ. γλ. μπούκοβο
1/4 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 ml μπίρα
Εκτέλεση
Αφού ξεπλύνουμε καλά τα μπουτάκια κοτόπουλου, τα ροδίζουμε σε σκεύος, που έχουμε θερμάνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, όπου έχουμε ρίξει το ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν έντονο ρόδινο χρώμα. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν για 4΄-5΄. Αλατοπιπερώνουμε (αν θέλετε προσθέστε και μουστάρδα πικάντικη) και σβήνουμε με την μπίρα ρίχνοντας τη σιγά σιγά, γιατί φουσκώνει με το βρασμό και ξεχειλίζει. Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και βράζουμε για 30΄. Βάζουμε τα μπουτάκια σε πιατέλα και αφήνουμε λίγα λεπτά τη σάλτσα επάνω σε δυνατή φωτιά, να δέσει και να γλασάρει καλά. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή λαχανικών ή ότι άλλο πιστεύετε ότι κάνει ταιριαστή συντροφιά με το κοτόπουλο.