Η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να νικήσει στο Ανφιλντ τη Λέστερ (1-1), ωστόσο αύξησε κατά ένα βαθμό τη διαφορά από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήθελε τη νίκη για εκμεταλλευτεί την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από τη Νιούκαστλ και να ανοίξει την ψαλίδα στο +7, αλλά οι «αλεπούδες» έπαιξαν έξυπνα και πήραν το βαθμό.

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε στο 3ο λεπτό με τον Σαντιό Μανέ, ενώ η Λέστερ ισοφάρισε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου με τον Χάρι Μαγκουάιρ.

Στο β’ μέρος, η Λέστερ ήταν καλύτερη απείλησε περισσότερο τη Λίβερπουλ η οποία είχε την πρώτη τελική στο 74′. Τελικά, το 1-1 παρέμεινε, ωστόσο ο Κλοπ και οι παίκτες του δεν ήταν ευχαριστημένοι, αφού ήξεραν πως έχασαν μία σημαντική ευκαιρία να αυξήσουν τη διαφορά.

Η Μπόρνμουθ πέτυχε απίστευτη νίκη, καθώς με πρωταγωνιστή τον Τζέρομ Κινγκ (δύο γκολ και ααίστ) συνέτριψε 4-0 την Τσέλσι!

Η Τότεναμ έκανε την ανατροπή στα τελευταία λεπτά (80΄ Χέουνγκ-Μιν, 87΄ Γιορέντε) και νίκησε 2-1 την Γουότφορντ η οποία είχε προηγηθεί με τον Κάθκαρτ (38′). Σε άλλο ματς, Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας 1-1 (77΄ Πρόουζ – 41΄ Ζαχά)