Κάθειρξη 20 ετών σε πρώην αστυνομικό της Ασφάλειας Ζακύνθου και 21 χρόνων κατά συγχώνευση σε έναν αλλοδαπό, ο οποίος εκτός από τη ληστεία κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε σωματική βλάβη στο θύμα, επέβαλε, την Πέμπτη, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Πάτρα στη δίκη για τη ληστεία σε βάρος του Ζακυνθινού επιχειρηματία Νικήτα Αρετάκη.
Η ληστεία είχε γίνει τον Απρίλιο του 2016 στο κέντρο της πόλης, δίπλα στην εκκλησία της Ανάληψης. Ο κ. Αρετάκης περπατούσε στον μικρό πεζόδρομο και είχε μαζί του μία μικρή τσάντα που περιείχε 550.000 ευρώ, τα οποία προορίζονταν για πληρωμές για την κατασκευή του Αρετάκειου Σχολείου, στην ορεινή Ζάκυνθο. Εκείνη την ώρα, του επιτέθηκε ένα άτομο, το οποίο προσπάθησε να του αποσπάσει την τσάντα και, επειδή αντιστάθηκε, τον έσπρωξε με δύναμη. Ο αλλοδαπός, τελικά, κατάφερε και του πήρε την τσάντα με τα χρήματα.
Οι δύο κατηγορούμενοι, που θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού, αναμένεται να ασκήσουν έφεση.
- Τα μαρτυρικά Χριστούγεννα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Με σάπισαν στο ξύλο» – Όσα είπε στο “Face 2 Face”
- Η συγκλονιστική ιστορία της Μισέλ Νιούτον: Είχε απαχθεί τριών ετών και βρέθηκε 42χρόνια μετά – «Δεν είσαι αυτή που νομίζεις»
- «Βούλιαξε» με Άγιους Βασίληδες το κέντρο – Πάνω από χίλιοι δρομείς στο φετινό Santa Run της Αθήνας






