Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του ΠΑΟΚ και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποδέχθηκε την πρόταση του Δικέφαλου αφήνοντας πίσω του την Πόρτο.

Αρχικά μιλώντας στο PAOK TV είπε: «Ευχαριστώ όλον τον κόσμο για τη ζεστή υποδοχή. Αυτό που γνωρίζω για το πορτογαλικό στοιχείο στον ΠΑΟΚ (από τα προηγούμενα χρόνια) είναι ότι όποιος ήρθε έδωσε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του για τον σύλλογο, όπως ο Φερνάντο Σάντος, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που υπήρξε εδώ και παίκτης και τεχνικός διευθυντής. Αυτό που σκοπεύω να κάνω κι εγώ, είναι να συνεχίσω στον ίδιο δρόμο. Θέλω να αφήσω μια καλή εικόνα στον κόσμο. Ήρθα στον ΠΑΟΚ για να στεφθώ πρωταθλητής».

Τι του άρεσε στο πρότζεκτ του ΠΑΟΚ; «Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ στο πρότζεκτ του ΠΑΟΚ είναι ο μεγάλος στόχος και η διάθεση να στεφθεί πρωταθλητής. Επίσης ένιωσα ότι με ήθελαν πραγματικά εδώ, όλος ο κόσμος και έτσι δεν είχα κανέναν ενδοιασμό να δεχτώ να αποτελέσω μέρος αυτού του πρότζεκτ μιας και θέλω κι εγώ πολύ να στεφθώ πρωταθλητής. Μου αρέσει να κερδίζω και ήρθα εδώ για να κερδίσω. Είμαι εδώ για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ στην προσπάθειά του να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια. Αυτό είναι κάτι που θέλω πολύ και εύχομαι».

Τι του είπε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο για τον ΠΑΟΚ; «Μίλησα μαζί του καθώς είχε βρεθεί εδώ και μου είπε ότι ο ΠΑΟΚ έχει φανατικούς οπαδούς, κάτι που ήξερα ήδη βέβαια, καθώς το γήπεδο της ομάδας μετατρέπεται σε κόλαση, κάτι το οποίο είναι θετικό για την ομάδα και αρνητικό για όποιον έρχεται να παίξει εδώ. Νομίζω ότι ο κόσμος αποτελεί μεγάλη δύναμη για τον σύλλογο και είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Όπως είπα πριν ήρθα για να βοηθήσω στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και για να κερδίσουμε ότι παιχνίδι υπάρχει».

Σε ερώτηση αν μίλησε με τον Ζοζέ Σα του Ολυμπιακού, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην Πόρτο, είπε: «Ναι μίλησα και μαζί του. Είναι πολύ καλός τερματοφύλακας και πολύ καλός μου φίλος. Αλλά μέσα στο γήπεδο οι φιλίες μένουν εκτός».

Τι στόχους έχει με τον ΠΑΟΚ; «Ήρθα στον ΠΑΟΚ για να βοηθήσω να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα είναι ήδη πρώτη και με διαφορά και αυτό δεν είναι τυχαίο. Ήρθα για να ενισχύσω ακόμη περισσότερο τον ΠΑΟΚ και ελπίζω τα πράγματα να εξελιχθούν καλά για μένα και να αισθανθώ πλήρης εδώ. Έχω το πνεύμα του νικητή και τεράστια θέληση για νίκες παντού. Θέλω τίτλους. Ήρθα στον ΠΑΟΚ για να κατακτήσω τίτλους».

Για την αγωνιστική του ετοιμότητα και το αγωνιστικό του προφίλ είπε: «Νιώθω έτοιμος στο 100%. Αλλά ο προπονητής είναι αυτός που θα αποφασίσει πότε θα παίξω. Έχω δουλέψει πολύ καλά έως τώρα, καθώς ο κ. Κονσεϊσάο στην Πόρτο δουλεύει πολύ καλά και στη φυσική κατάσταση. Σχετικά με τι μου αρέσει περισσότερο, είναι αυτό που αρέσει σε όλους τους ποδοσφαιριστές: να σκοράρω! Αλλά επίσης κοιτάζω να βοηθήσω την ομάδα και σε άλλους τομείς, όπως στην οργάνωση του παιχνιδιού, σε ασίστ αλλά και στο αμυντικό κομμάτι. Ουσιαστικά θέλω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ σε πολλούς τομείς, λίγο απ’ όλα, ώστε τελικά να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει σε πολλές νίκες και να κατακτήσει το πρωτάθλημα, που είναι το πιο σημαντικό».

Δείτε και το σχετικό video με τις δηλώσεις του Ολιβέιρα: