Αρνήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις δύο από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση των ύποπτων αποφυλακίσεων για λόγους υγείας, που ερευνά η Εισαγγελία Διαφθοράς.
Μέσω των συνηγόρων τους τόσο ο ένας πρώην ισοβίτης, όσο και ένας ακόμα από τους υπόπτους θέτουν ζήτημα ακυρότητας της διαδικασίας υποστηρίζοντας ότι για τηλεφωνικές συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία δεν είχε προηγηθεί, όπως απαιτεί ο νόμος, άδεια από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο .
Συγκεκριμένα, ο πρώην ισοβίτης δια της δικηγόρου του συνηγόρου του Βάσως Πανταζή, σε αναφορά του προς τις εισαγγελικές αρχές ισχυρίζεται ότι οι επίμαχες συνομιλίες αποτελούν παράνομο αποδεικτικό υλικό. Όπως αναφέρει η κ. Πανταζή «αποφασίσαμε από κοινού με τους εντολείς μου να μη νομιμοποιήσουμε με την παροχή εξηγήσεων ένα παράνομο αποδεικτικό υλικό που αποτελείται από παράνομες καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών από την ΕΥΠ. Για το λόγο αυτό καταθέσαμε αίτημα εξαγωγής των παράνομων καταγραφών τηλεφωνικών συνομιλιών ελλήνων πολιτών από την δικογραφία που έχει σχηματισθεί για το φερόμενο «κύκλωμα» παράνομων αποφυλακίσεων, διότι αν ληφθεί υπόψη από τις δικαστικές αρχές παράνομο αποδεικτικό μέσο, η όλη ποινική διαδικασία πάσχει από απόλυτη ακυρότητα αφού θίγεται το δικαίωμα του υπόπτου σε μια δίκαιη δίκη».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση της δικηγόρου Νάντιας Μπιθέλη , η οποία επίσης υπέβαλλε αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας, αναφέροντας πως στη δικογραφία δεν υπάρχουν έγγραφα τα οποία να κατατείνουν στη νομιμότητα των παρακολουθήσεων ,ενώ κάνει λόγο για μη τήρηση της αρχής της δίκαιης δίκης, όπως αυτή προστατεύεται με ρητή διάταξη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις συνολικά 15 πρόσωπα με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιοποίνων πράξεων . Η έρευνα, όπως είναι γνωστό , ξεκίνησε μετά την αποφυλάκισης του επιχειρηματία Άρη Φλώρου ,για τον οποίο μετά την αποκάλυψη περί ύποπτων ιατρικών πιστοποιητικών στα οποία στηρίχτηκε η αποφυλάκισή του, διατάχθηκε με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου η σύλληψή του.