Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ και των ΟΤΑ έσπασαν τη γυάλινη πόρτα στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος.
Οι διαμαρτυρόμενοι συνδικαλιστές σήκωσαν ένα ρολό που είχε αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου και επιχείρησαν να μπουν μέσα στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθούν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος ωστόσο απουσίαζε.
Κατά την επεισοδιακή είσοδό τους στο υπουργείο, οι διαδηλωτές-συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ και των ΟΤΑ έσπασαν μια γυάλινη πόρτα, χωρίς να είναι σαφές αν η θραύση της θύρας έγινε από ατύχημα ή υπήρχε πρόθεση.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 11 το πρωί και μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας τόνισε ότι «η ΑΔΕΔΥ είναι σήμερα εδώ διαμαρτυρόμενη για την περικοπή των βαρέων κι ανθυγιεινών επιδομάτων» και πρόσθεσε: «Ζητήσαμε επανειλημμένως με έγγραφες προειδοποιήσεις συνάντηση με τον κύριο Τσακαλώτο, έτσι ώστε να θέσουμε το θέμα των βαρέων κι ανθυγιεινών επιδομάτων στο Δημόσιο, καθώς και να συζητήσουμε όλα τα οικονομικά θέματα που απασχολούν τους δημόσιους υπαλλήλους. Δυστυχώς ο κ. Τσακαλώτος δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας παρόλο που είχε αναλάβει δέσμευση ότι θα συναντηθούμε εδώ και 3 μήνες. Θα κάνουμε κι άλλες προσπάθειες να τον συναντήσουμε αν όμως δεν δεχτεί έστω και την ύστατη στιγμή να μας ξαναδεί. Για εμάς ο αγώνας θα συνεχιστεί».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος εργαζομένων στο Θριάσιο, Μανώλης Βαρδαβάκης, είπε ότι «είμαστε σήμερα εδώ στη συγκέντρωση εργαζόμενοι από την Υγεία και το υπόλοιπο Δημόσιο κι απαιτούμε από την κυβέρνηση πρώτα απ’ όλα να σταματήσει να αναγκάζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να προσφεύγουν στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται». Και συμπλήρωσε: «Απαιτούμε εδώ και τώρα την επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού, απαιτούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος κι ένταξη στα βαρέα κι ανθυγιεινά επαγγέλματα όλων όσοι εργάζονται στις ανθυγιεινές συνθήκες. Να καταργηθούν τα προνόμια κι επιδοτήσεις, όπως δίνουν οι σημερινές κυβερνήσεις και οι προηγούμενες, σε τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές και να εξασφαλιστούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες του λαού».
Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα αιτήματά τους, διεκδικούν την «άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, τώρα, για την απρόσκοπτη καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος», ζητούν να μη δοθεί «καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο» και να μη γίνει «καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα» και να επεκταθεί και «σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί».