Αρνητική είναι η γνωμοδότηση του Επιστημονική Συμβουλίου της Βουλής για τη δυνατότητα διατήρησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με πέντε βουλευτές που δεν έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

Την επίμαχη γνωμοδότηση ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ το πρωί της Παρασκευής συνεδριάζει η διάσκεψη των Προέδρων των Βουλής, όπου θα ληφθεί η οριστική απόφαση.

Ουσιαστικά με την «έξοδο» του Θανάση Παπαχριστόπουλου η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παύει να υφίσταται.

Μετά την παραίτηση ή τη διαγραφή (ότι προηγηθεί) του Θανάση Παπαχριστόπουλου οι ΑΝΕΛ μένουν με τέσσερις βουλευτές που είχαν εκλεγεί από την αρχή (Π. Καμμένο, Κ. Κατσίκη, Κ. Ζουράρι και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά) και τον Αριστείδη Φωκά που είχε αρχικά εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων, μετά ανεξαρτητοποιήθηκε και στην πορεία πήγε στους ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τον κ. Παπαχριστόπουλο να παραδώσει τη έδρα του πριν την έναρξης της αυριανής συζήτησης για το πρωτόκολλο Ενταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει στη διαγραφή του.