Στη Μσδρίτη στις 27/2 θα λύσουν τις διαφορές του Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, σε ότι αφορά τη πρόκριση στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου. Ο πρώτος ημιτελικός στο Καμπ Νου τέλειωσε 1-1 με τη Ρεάλ να καταφέρνει να παίρνει ένα αποτέλεσμα που ασφαλώς της δίνει πλεονέκτημα για τη ρεβάνς.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κράτησε στον πάγκο τον Λιονέλ Μέσι που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού από τον αγώνα με τη Βαλένθια, ωστόσο στο β’ μέρος τον χρησιμοποίησε. Από την άλλη πλευρά, ο Σαντιάγκο Σολάρι,ζήτησε από τους παίκτες τους να πιέζουν ψηλά ώστε να μην επιτρέπουν στην Μπαρτσελόνα να κυκλοφορεί άνετα την μπάλα.

Η Ρεάλ προηγήθηκε στο 5ο λεπτό με τον Λούκας Βάσκεθ και έδειξε ότι μπορούσε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Καμπ Νου. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να πιέσει στη συνέχεια, ο Πικέ είχε κεφαλιά άουτ (27′), ενώ πέντε λεπτά αργότερα στην προσπάθεια του Ράκιτις η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι. Στο 35′ ο Κέιλορ Νάβας χρειάστηκε να επέμβει για να διώκει τη μπάλα σε σουτ του Σουάρες.

Στο β’ μέρος, η Ρεάλ συνέχισε να πιέζει ψηλά, ωστόσο στο 57′ η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε σε φάση διαρκείας. Ο Ζόρντι Αλμπα μπήκε στην περιοχή, ο Βάβας πρόλαβε και έδιωξε, ωστόσο ο Σουάρες με απ’ ευθείας σουτ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στην επαναφορά, ο Μάλκομ με νέο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νάβας. Η είσοδος του Μέσι δεν άλλαξε κάτι, καθώς ο Αργεντινός φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

.