Αγρότες ξεκίνησαν, πριν τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου με τα τρακτέρ τους από το μπλόκο της Νίκαιας, με στόχο να αποκλείσουν την εθνική οδό στα Τέμπη.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι στο πλαίσιο της απόφασης που έχουν πάρει για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, να αποκλείσουν τις σήραγγες της νέας εθνικής οδού των Τεμπών ενώ παραμένουν αμετακίνητοι στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορα κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Ρίζος Μαρούδας από τη Συνονιστική Επιτροπή των Μπλόκων στις 16:00 θα αποκλείσουν τις σήραγγες ενώ την ίδια ώρα θα βγουν και στα διόδια, ζητώντας «να γίνει η συνάντηση με τους υπουργούς της κυβέρνησης».

Ο κ. Μαρούδας, μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο καθόδου των αγροτών στην Αθήνα καθώς, όπως είπε, «είναι γελοίο να παλεύουμε για το αυτοονήτο εδώ και 15 ημέρες. Αρνούνται το στοιχειώδες να συναντηθούμε για να συζητήσουμε». «Εμείς θα πάμε με τρακτέρ και αυτοκίνητα όχι για να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο αλλά για να πιεστεί η κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών.

Εξηγώντας τα αιτήματα των αγροτών ανέφερε, μεταξύ άλλων, τις πολύ χαμηλές τιμές στα προϊόντα, το τεράστιο κόστος παραγωγής με 1,5 ευρώ το πετρέλαιο στην Ελλάδα και 60 λεπτά το αγροτικό πετρέλαιο στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, αλλά και την αύξηση των εισφορών στον ΕΦΚΑ μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 11 το πρωί αγρότες του μπλόκου της Κατερίνης απέκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις γίνονται και στα διόδια των Μαλγάρων, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπως και στο Δερβένι.

Εν τω μεταξύ σε νέο αποκλεισμό της Ιόνιας Οδού προχωρούν σήμερα το απόγευμα οι αγρότες, στο ύψος του κόμβου Μπάγια. «Μετά από συνέλευση, αποφασίστηκε για το Σαββατο 9 Φλεβάρη η Ιόνια Οδός να αποκλειστεί από 19:00 εως 24:00 το απόγευμα στο ύψος του κόμβου Μπάγια», όπως ενημέρωσε η Παναιτωλοακαρνανική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών και το Μπλόκο Κεφαλόβρυσου Αιτωλικού