Το πρώτο Διεθνές πρόγραμμα εκπαιδευτικής και επιστημονικής συνεργασίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) με το Korea Maritime and Ocean University (ΚΜΟU) σε θέματα που αφορούν στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση, ολοκληρώθηκε πρόσφατα με επιτυχία.
Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, οι κορεάτες φοιτητές και φοιτήτριες ήρθαν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μεταπτυχιακοί φοιτητές και καθηγητές του ΚΜΟU εκπαιδεύτηκαν για την περίοδο 6/1/2019 έως 4/2/2019 σε θέματα που αφορούν στα Ναυτιλιακά Χρηματοοικονομικά – Οικονομικά και τη Διοίκηση, μέσω σειράς διαλέξεων, εργαστηριακών μαθημάτων και εκπαιδευτικών επισκέψεων σε εταιρείες και οργανισμούς του κλάδου της εμπορικής Ναυτιλίας. Κατά τη διάρκεια του ενός μήνα παραμονής τους στην Αθήνα, αναπτύχθηκαν κοινές δράσεις με το αγγλόφωνο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση (MSc in ISFM http://msc-isfm.aueb.gr/en-US) του ΟΠΑ.
Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνων, η συνεργασία αυτή επιβεβαιώνει τη διεθνή αναγνώριση του Ιδρύματος, στο να προσφέρει εκπαιδευτικά-επιστημονικά και μεταπτυχιακά προγράμματα διεθνούς κύρους και εμβέλειας και εξειδίκευση στον ανταγωνιστικότερο κλάδο της Ελληνικής οικονομίας, στον οποίο η Ελλάδα είναι πρώτη σε μεταφορική ικανότητα διεθνώς.
Η γλώσσα διδασκαλίας στο πρόγραμμα σπουδών είναι η αγγλική, ως η γλώσσα του κλάδου της ναυτιλίας, διδάσκεται σε τμήματα πλήρους και μερικής φοίτησης απευθυνόμενο έτσι σε αποφοίτους και εργαζόμενους, προσελκύει αρκετούς αλλοδαπούς φοιτητές, οι καθηγητές έχουν σπουδές σε κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχουν δημοσιεύσεις στα σπουδαιότερα διεθνή επιστημονικά περιοδικά της περιοχής τους, ενώ οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης γεγονός το οποίο – μεταξύ άλλων – αυξάνει σημαντικά την απορρόφησή τους στην αγορά εργασίας
Το Korea Maritime and Ocean University ιδρύθηκε το 1945 και αποτελεί το πρώτο Πανεπιστήμιο της Κορέας, μετά την απελευθέρωσή της από την Ιαπωνία. Εξειδικεύεται στη Ναυτιλία και στην Ωκεανογραφία, αποτελώντας έτσι βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Ναυτιλίας της Κορέας, προσφέροντας προγράμματα σχετικά με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, καθώς το ποσοστό απασχολησιμότητας των αποφοίτων του φθάνει το 76%. H Κορέα ανήκει στις επτά μεγαλύτερες παγκόσμιες ναυτιλιακές δυνάμεις, με την Ελλάδα να είναι πρώτη, σε όρους μεταφορικής ικανότητας του στόλου της.