Από τα πιο αγαπημένα φαγητά το κοτόπουλο με τα μανιτάρια, στη συνταγή μας απογειώνεται γευστικά  με την κρασάτη σάλτσα και με την παρμεζάνα.

Υλικά

750 – 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου

400 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες

50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια, μουσκεμένα για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό ή λευκό ξηρό κρασί, καλά στραγγισμένα

50 ml ζωμός κρέατος (ή νερό)

3 κ. σούπας γλυκό λευκό κρασί

1 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη (ή πικάντικη γραβιέρα ή πεκορίνο)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 – 3 κ. σ. φύλλα μαϊντανού, πολύ ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 λεμόνι για το χυμό του

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε πολύ καλά τα φιλέτα. τα χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι (ή με ένα ξύλινο γουδοχέρι), μέχρι να λεπτύνουν ελαφρώς και να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε αντικολλητικό τηγάνι, που έχουμε ζεστάνει καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια (φρέσκα και ξερά) για 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βάζουμε στο τηγάνι και τα φιλέτα κοτόπουλου, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και τηγανίζουμε για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμά τους για άλλα 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά. Βγάζουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα, και φροντίζουμε να διατηρούνται ζεστά. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ζωμό και το κρασί, ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και περιχύνουμε με το καυτό ζουμί τα φιλέτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και σιγομαγειρεύουμε για 6 – 8 λεπτά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο για να μπει στα πιάτα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού. Ιδανικό συνοδευτικό είναι το ρύζι.