Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και των δήμων στο νομό Χανίων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που εξακολουθεί να δημιουργεί η κακοκαιρία.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, «λόγω των έντονων ανέμων και βροχοπτώσεων που πλήττουν το Νομό από χθες το πρωί, επικίνδυνα φαινόμενα πλημμυρών, κατολισθήσεων (χώματα και πέτρες) και πτώσεων δέντρων σημειώθηκαν σε όλους τους οδικούς άξονες του νομού Χανίων».

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας, έκλεισαν οι δρόμοι στον οδικό άξονα Ταυρωνίτη – Παλαιόχωρα (τμήμα Νερατζιά – Βουκολιές) και ο δρόμος Περιβόλια – Θέρισο, εξαιτίας της πτώσης βράχων και δέντρων.

Νωρίτερα είχε κλείσει ο επαρχιακός δρόμος Καλουδιανά – Τοπόλια – Χρυσοσκαλίτισσα (τμήμα Τοπόλια – Μύλοι), ενώ καταπτώσεις βράχων και πετρών σημειώθηκαν σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, από Σούδα μέχρι και Πλατανιά.

Στην ίδια ανακοίνωση καλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν τις μετακινήσεις, ενώ, όσοι οδηγοί μετακινούνται αναγκαστικά, να το κάνουν με πολύ μεγάλη προσοχή και σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης, έχει ήδη προβεί σε όλες τις διαδικασίες προς την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να κηρυχθεί ο Νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς επίσης και να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών ως «πλημμυροπαθείς», προς αποζημίωσή τους.

Κλειστά σχολεία

Εξαιτίας της κακοκαιρίας κλειστά παραμένουν την Πέμπτη όλα τα σχολεία στους Δήμους Χανίων, Πλατανιά, Κισάμου, Αποκορώνου και Κανδάνου- Σελίνου.

Από το πρωί συνεργεία των δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου να αποκαταστήσουν προβλήματα που παρουσιάστηκαν λόγω συγκέντρωσης υδάτων στο οδικό δίκτυο, ενώ έχουν αναφερθεί και ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Λόγω της μεγάλης έντασης των ανέμων δεν πραγματοποιήθηκαν οι πρωινές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».