Η κοινή πρόταση για διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 από Ελλάδα , Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία, εάν τελικά επισημοποιηθεί, θα συναντήσει αντίπαλο ένα ισχυρό συνασπισμό, για την φιλοξενία της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στο κόσμο.

Όπως έγινε γνωστό, η Χιλή εντάχθηκε μαζί με τις τρεις γειτονικές χώρες της Νότιας Αμερικής σε μια προσπάθεια φιλοξενίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030, σύμφωνα με κοινή δήλωση των κυβερνήσεών τους.

Η πρόταση, η οποία προηγουμένως περιελάμβανε μόνο την Αργεντινή, την Παραγουάη και την Ουρουγουάη, θα βρεθεί όπως φαίνεται απέναντι και σε εκείνες από το Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία, Σκωτία, Β. Ιρλανδία και ίσως Ιρλανδία) αλλά και την κοινή από Μαρόκο, Αλγερία και Τυνησία.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 θα σηματοδοτήσει τα 100 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση που έγινε στην Ουρουγουάη το 1930.

ANFP

@ANFPChile

Seguimos trabajando con la ilusión de recibir la máxima cita del fútbol en nuestro país ??http://anfp.cl/noticia/32548/sebastian-moreno-y-candidatura-de-chile-al-mundial-de-2030-iniciamos-el-trabajo-para-concretar-un-sueno …

Sebastián Moreno y candidatura de Chile al Mundial de 2030: “Iniciamos el trabajo para concretar un…

El presidente de la ANFP conversó con los medios de comunicación sobre el proyecto…

anfp.cl

20 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό